Nissan’ın yeni teknolojisi binaların arkasını görebilecek

Ototeknikveri     04 Ocak 2019 10:06

Nissan yeni Invisible-to-Visible sistemini tanıttı. I2V adı verilen teknolojiyle çalışan sistem bir virajın ya da binaların arkasında ne olduğunu da görebiliyor.

Nissan’ın yeni teknolojisi binaların arkasını görebilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni teknoloji otomobilin içindeki ve dışındaki sensörlerden topladığı verileri bulutta yüklenen verilerle birleştiriyor. Bu sayede sadece otomobilin yakın çevresi değil virajların, binaların, kısacası sürücünün gördüğü şeylerin ötesi de görüntülenebiliyor. Bu teknoloji navigasyonu çok daha işlevsel ve gelişmiş hale getiriyor.

 

Yeni Invisible-to-Visible sistemi ayrıca trafik sıkışıklarını haber verebiliyor ve yolculuk süresini hesaplayabiliyor. Bunun yanı sıra sıkışık trafikte hangi şeridin en hızlı işlediği gibi çok detaylı bilgilere de ulaşılabiliyor.

 

Bu karmaşık teknolojiyi açıklamak biraz zor olsa da, Nissan sensörlerin taşıtın çevresinin 360° haritasını çıkardığını belirtiyor. Bu sayede sistem yakınlardaki yayalar, yoldaki işaret ve tabelalar, yaklaşan kavşaklar gibi bilgileri verebiliyor.

 

Yeni sistem otomobilin içindeki insanları da izliyor ve sürücünün ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebiliyor. Örneğin, sürücünün ne zaman yardıma ihtiyacı olduğunu, yorgun olup olmadığını, ne zaman bir kahve moalsı vermek isteyebileceğini tespit edebiliyor.

Sistem ileride yerel seyahat rehberi gibi de çalışacak ve gidilebilecek yerler hakkında üç boyutlu, artırılmış gerçeklikle oluşturulmuş bilgilendirme sunumları yapabilecek. Bunun gibi pek çok gelişmiş özelliğin yeni sisteme eklenmeye devam edilmesi düşünülüyor.

 

Teknoloji hem otonom hem de geleneksel otomobillerde çalışabilecek. Nissan bunun sadece gelecekte nelerin mümkün olabileceği hakkında fikir vermek amaçlı olduğunu belirtiyor. Sonuç olarak yeni teknolojiyi kullanmak için şimdilik sanal gerçeklik gözlükleri takmak ve özel tanıtım kokpitine oturmak gerekiyor.

Son Güncelleme : 04 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo