2020 Mercedes-Benz GLS: Motorlar, tasarım ve tüm detaylar

Ototeknikveri     06 Ocak 2019 11:47

2020 Mercedes-Benz GLS daha ilk bakışta büyük boyutlarını belli ediyor ancak rahatsız edici bir heybeti yok.

2020 Mercedes-Benz GLS: Motorlar, tasarım ve tüm detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modelin ön tasarımına iki çubuklu, büyük ön panjur ve Mercedes logosu hakim. Ufak sayılabilecek multi-beam LED farlar ve dikey gündüz farı imzaları ile alt hava girişleri de dikkat çekiyor. Yan kısımda öncekinden daha yumuşak kırışıklıklar var. Arka pencereler ise artık daha kısa ve daha yuvarlak hatlı.

 

Birinci sınıf yolculuk

Büyük 7 kişilik kabinde, dev dijital ekran konsolun yarısını kaplıyor. Ekran MBUX multimedya sistemi ve gelişmiş uydu navigasyon sistemiyle birlikte geliyor. Kabinde ayrıca masaj seçenekleri ve 60’tan fazla renk seçeneğine sahip ambiyans aydınlatması bulunuyor.

 

İçeride ayrıca klima için dört havalandırma çıkışı, klima kontrolleri ve multimedya sistemini ekrana dokunmadan idare edebilmek için yeni dokunmatik ped (normalde vites kolunun olması gereken noktada) yer alıyor.

 

Kaputun altında

Yenilenen GLS kendisinden daha küçük GLS modeliyle MHA platformunu paylaşacak. Platformla birlikte, havalı süspansiyonun amortisörlerini ayrı ayrı ayarlayabilen 48 volt elektrikli E-Active Body Control sistemi gibi özellikler geliyor. Sistem çekiş gücünü artırmak için zemine göre süspansiyonu alçaltıp yükseltebiliyor.

 

Yeni modelle birlikte sunulacak pek çok sürüş yardım sisteminden birisi de yoğun trafikte 60 km/s hıza kadar sürücüye destek sağlayan ve hangi şeritte trafiğin daha yavaş aktığını tespit eden “tailback assist” olacak. Sistem bunun için direksyon asistanı ve radar destekli dur-ve-git fonksiyonunu kullanacak.

 

Otomobil bir dizi motor seçeneği ve yarı hibrit sistemle gelecek. Turbo dizel altı silindirli motor 286 hp (210 kW) ve 340 hp (250 kW) olmak üzere iki farklı güç çıkışı seçeneğiyle gelecek. Benzinli seçenek olan 3.0 litre altı silindirli motor 362 hp (270 kW) güç çıkışı ve 500 Nm tork ile sunulacak, ayrıca EQ Boost özelliğiyle geçici sürelerde ekstra 22 hp / 16 kW güç çıkışı ve 250 Nm tork elde edilebilecek.

 

Sekiz silindirli bir motor isteyenler 4.0 litre bi-turbo V8 seçeneğine sahip olacak. Motor güç çıkışı ve 9 vitesli otomatik şanzımanla çalışacak.

 

Seçkin rakipler

2020 Mercedes GLS pek çok lüks SUV ile rekabet edecek. Bunlar arasında BMW X7, Range Rover, Audi Q7, Lexus GX, Lincoln Navigator ve Cadillac Escalade de bulunacak.

 

GLS’nin ultra lüks bir Maybach versiyonunun da hazırlanacağı konuşuluyor ancak bu bilgi henüz resmileşmiş değil. Böyle bir versiyon Rolls Royce Cullinan’a alternatif olabilir.

 

Yeni GLS’nin Eylül ayında Frankfurt Auto Show’da tanıtılması bekleniyor. Otomobilin satışları yıl sonuna doğru başlayacak.

Son Güncelleme : 07 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo