Hyundai ve Kia Otomatik Vale Park Sistemi'ni Tanıttı

Ototeknikveri     06 Ocak 2019 11:47

Gelecekte yollardaki elektrikli araç sayısı arttıkça şarj istasyonlarını boş bulmak daha da zorlaşacak. Hyundai ve Kia şimdiden bu soruna çözüm getirecek yeni bir sistem geliştirdi.

Hyundai ve Kia Otomatik Vale Park Sistemi'ni Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai ve Kia, elektrikli otomobil sürücülerinin araçlarını şarj etmelerini ve park etmelerini kolaylaştıran yeni Otomatik Vale Park Sistemi'ni (Automated Valet Parking System) tanıttı.


Sistemin nasıl çalıştığı yayınlanan bir video ile gösterildi. Buna göre sürücü akıllı telefonu aracılığı ile aracına otomatik olarak boş bir şarj istasyonu bulmasını söyleyebilecek. Daha sonra otomobil kendi kendine uygun şarj istasyonuna gidecek.

 

Elektrikli otomobil tamamen şarj olduktan sonra diğer araçların da şarj istasyonuna erişebilmesi için boş bir park yerine doğru hareket edecek. Böylece şarj istasyonu boş yere işgal edilmemiş olacak. Sürücü hazır olduğunda otomobil tekrar onun bulunduğu konuma geri dönebilecek.

 

Elektrikli otomobil sayısı arttıkça sürücüler araçlarını şarj etmek istediklerinde büyük olasılıkla şarj istasyonunun dolu olduğunu görecekler ve bekleme süreleri uzayacak. Yeni sistem buna şimdiden çözüm üretiyor ve elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasına katkı sağlıyor. Hyundai ve Kia yeni teknolojiyi 2025 yılında, Seviye 4 otonom sürüş yeteneğine sahip bir model piyasaya sürmesi ile birlikte kullanıma sunabilir.

Son Güncelleme : 07 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo