Dakar 2019 başlıyor

Ototeknikveri     06 Ocak 2019 11:47

Bu yıl 41. kez gerçekleştirilecek Dakar Rallisi, 6 - 17 Ocak tarihleri arasında Peru'da %70'i kumluk alanlardan oluşan bir rotayı takip edecek. Rallide birbirinden iddialı pilotlar yarışacak.

Dakar 2019 başlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünyanın en zorlu off road maratonu kabul edilen Dakar Rallisi’ne sayılı günler kaldı. 6 Ocak Pazar günü başlayacak Dakar Rallisi her zaman olduğu gibi bu yıl da meraklılarına görsel şölen sunacak. Kazanmak kadar tamamlamanın da çok zor olduğu ralli bu yıl Latin Amerika'nın gizemli ülkesi Peru’da gerçekleştirilecek.


41. kez düzenlenen Dakar Rallisi'nin rotası bu yıl ilk kez sadece tek ülkeyi kapsıyor. Ralliye katılan pilotlar Peru'da yaklaşık 3 bin kilometre boyunca hiç karşılaşmadıkları kadar kum tepesiyle tanışacaklar. Özellikle 4. ve 5. günleri yarışçıları zorlayacak olan rallinin yaklaşık yüzde 70’i kumluk alanlardan oluşacak.

 

20 Dakar şampiyonluğu bulunan Carlos Sainz, Cyril Despres ve Stephane Peterhansel bu yıl yeni takımları X-raid MINI JCW Team ile otomobil kategorisinde şampiyonluk kovalayacak. Bu kategoride Dakar’ı daha önce iki kez kazanan Nasser Al-Attiyah ve Giniel de Viliers de zaferin peşini bırakmayacak. Dünya Ralli Şampiyonası’nın efsane pilotu Sebastian Loeb de ralliye bağımsız olarak katılarak Peugeot 3008DKR’nin direksiyonunda yarışacak.

 

 

Son Güncelleme : 07 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo