Seat Leon yeni 1.5 litre CNG’li turbo motorla geliyor

Ototeknikveri     07 Ocak 2019 11:25

Seat Leon TGI bugüne kadar 1.4 litre turboşarjlı benzinli dört silindirli motorla sunuluyordu. Firma şimd bunun yanına sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) kullanan yeni bir motor daha ekledi.

Seat Leon yeni 1.5 litre CNG’li turbo motorla geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Leon TGI Evo adı verilen bu modelde 1.5 litre, dört silindirli, direkt enjeksiyonlu motor bulunuyor. Bu yeni seçenek için aynı kapasitedeki TSI benzinli motor temel alınmış.

 

Seat, motorda Miller yanma döngüsü, yeni nesil değişken türbin geometrili turboşarj sistemi ve gelişmiş durdur/başlat sisteminin bulunduğunu belirtiyor. Bunun yanı sıra motorda krom nikel kaplı pistonlar, dayanıklılığı artıran güçlendirilmiş valf yatakları ve gaz sirkülasyonunu geliştiren yükseltilmiş valflere yer verilmiş.

 

Bu yenilikler sayesinde motor CNG ile çalışmaya uygun hale gelmiş. Toplam güç çıkışı 130 PS (128 hp / 96 kW), tork değeriyse 200 Nm. Motor altı vitesli manuel ya da çift debriyajlı yedi vitesli şanzımanla çalışabiliyor.

 

Yeni Leon TGI Evo üç CNG tankına sahip. Otomobilin CNG modunda sürüş mesafesi 500 km. Benzinli modla birlikte 150 km daha sürüş mesafesi eklenebiliyor.

 

Seat henüz fiyatları, donanımı ya da Leon TGI Evo’nun hangi piyasalarda satılacağını açıklamadı. Modelin FR, Xcellence ve Style donanım seviyeleriyle gelecek.

Son Güncelleme : 08 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo