Mercedes’in yeni isim tescilleri Maybach GLS’yi mi işaret ediyor?

Ototeknikveri     07 Ocak 2019 11:25

Mercedes-Maybach’ın ilk SUV’sini hazırladığını ve bunun GLS’nin ultra lüks versiyonu olabileceğini duymuştuk. Şimdi bu söylentiler Daimler’in ABD’de GLS 600 ve GLS 680 isimlerini tescil etmesiyle iyice hız kazandı.

Mercedes’in yeni isim tescilleri Maybach GLS’yi mi işaret ediyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şu anda 600 ekine sahip modeller Mercedes-Maybach serisinin bir parçası. Yeni tescil edilen isimler de bu geleneğin süreceğini gösteriyor. GLS 600’ün yanı sıra, GLS 680 daha fazla güç çıkışı ve bazı ekstra özelliklerle gelebilir.

 

Öte yandan, bazen otomobil üreticileri bir üretim modelinde kullanmayacak olsalar bile isimleri rakip markalardan önce tescil ederek garantiye alabiliyorlar. Dolayısıyla hala bu isimler GLS’nin Maybach versiyonu için olmayabilir.

 

Potansiyel bir Mercedes-Maybach GLS’nin geçen yıl Ultimate Luxury konseptiyle ön izlemesi yapılmıştı. Bundan bir kaç ay sonra ilk prototipler yollarda görüldü. İsmi ne olursa olsun, yeni modelin Bentley Bentayga ve Rolls-Royce Cullinan gibi modellerle rekabet edeceği anlaşılıyor.

 

Mercedes-Benz, GLS 600 ve GLS 680 isimlerinin yanı sıra S 680 için de tescil başvurusunda bulundu. Bunun neye dönüşeceği henüz bilinmiyor ancak firmanın şu an Çin’de zaten aynı isimle sattığı bir modeli var. Bu da bize neler bekleyebileceğimize ilişkin bir fikir verebilir. Bunun S600 modelinin üzerine bazı ekstra özellikler eklenmiş bir otomobil olması mümkün.

Son Güncelleme : 08 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo