Station satışları 5 yılda %29 arttı ama her şey yolunda değil

Ototeknikveri     08 Ocak 2019 09:58

Station otomobiller minivan ve crossover modellerden çok daha önce yollarda dolaşıyordu. Son yıllarda crossover ve SUV modasıyla birlikte bazı otomobil üreticileri station modellerini tamamen kaldırdı ya da sayısını azalttı.

Station satışları 5 yılda %29 arttı ama her şey yolunda değil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Öte yandan, Bloomberg’in verilerine göre beş yıl öncesine kıyasla station otomobil satışlarının her şeye rağmen %29 arttığı görülüyor. Bu önemli bir artış gibi görünse de biraz aldatıcı.

 

Bloomberg’in haberinde geçen yıl ABD’de 211.600 station otomobil satıldığı belirtiliyor. Aslında 2017 rakamlarına göre satışlar 26.000 adet azalmış durumda. 2017’de ise 2016’ya kıyasla 7400 adet düşüş kaydedilmişti. Bunlar önemli düşüşler gibi görünmese de, piyasa bu kadar küçük olduğunda bu rakamlar da büyük etkiler yapabiliyor. Örneğin Volvo geçen yıl Amerika’da sadece 491 adet V90 sattı.

 

Ülkede sadece 164.100 adet station otomobilin satıldığı 2013 rakamlarıyla kıyaslandığında ise aradan geçen sürede bir artış olduğu doğru. Bu rakamlar station wagon segmentinin şu anda kamyonetlerden iki kat daha hızlı büyüdüğünü gösteriyor. Öte yandan, Ford’un sadece geçen yıl 909.330 F-Serisi kamyonet sattığı göz önüne alındığında station araçların daha gidecek çok yolu var.

 

Station modellerin satışındaki bu artışta son zamanlarda Buick Regal TourX, Jaguar XF Sportbrake ve bahsi geçen Volvo V90 gibi pek çok yeni modelin piyasaya girmesinin payı olabilir. 2019’da ufukta Volvo V60 gibi başka yeni modeller de var.

 

Buick pazarlama yöneticisi Sam Russell’a göre, station satışlarındaki artışın bir sebebi de insanların farklı seçimlerle kalabalıklar arasından sıyrılmak istemesi. Russell bunu “Bir grup tüketici SUV’lerin esnekliği ve yeteneklerini çok takdir ediyor ancak bu araçları kullanarak herkes gibi davranmış olmak istemiyor.” diyor.

Son Güncelleme : 08 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo