Atlis XT elektrikli pickup 804 km menzille geliyor

Ototeknikveri     08 Ocak 2019 11:08

Elektrikli pickup kamyonet dünyasına yeni giren bir oyuncu olan Atlis XT, modern bir görünüm, iyi bir sürüş mesafesi ve tatmin edici performans değerlerine sahip.

Atlis XT elektrikli pickup 804 km menzille geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modelin yaratıcısı Atlis Motor Vehicles, 2016’da Mark Hanchett dizel bir kamyoneti başarıyla elektrikliye dönüştürdükten sonra kurulmuş. Bu piyasa henüz yeni olsa da firmalar bu tip araçları kitlelerle ilk buluşturan olmak için birbirleriyle yarışıyorlar.

 

Atlis XT özel kaykay tipi modüler platform kullanıyor, platform her tekerlekte ayrı motor ve tek vitesli, doğrudan tahrikli şanzımanlar kullanıyor. Platform ayrıca farklı süspansiyon sistemleri, dört tekerlekli sürüş ve tandem aks için de adapte edilebiliyor.

Atlis henüz elektrikli motorların ve pillerin özelliklerini açıklamadı ancak pilin 482 km, 643 km ve 804 km sürüş mesafesi sunan versiyonlara sahip olacağı bilgisini verdi. Hangi pilin ve motorun seçildiğine bağlı olarak, treyler çekiş kapasitesi 2267 kg ve 9071 kg arasında değişecek. Beşinci tekerlek ve gooseneck römork çekiş kapasitesiyse 4535 kg ile 15.875 kg arasında değişecek. Yük taşıma kapasitesi 453 kg – 2267 kg arasında olacak.

Atlis XT aynı zamanda geleneksel aynalar yerine yan kameralar kullanıyor ve 5. Seviye otonom sürüş ile geliyor. Kabinde büyük dokunmatik ekran, Android Auto ve Apple CarPlay desteği sunuyor.

 

Atlis kullanıcıların kolayca şarja erişebilmeleri için ABD genelinde yüksek hızlı şarj istasyonları ağ ıkuracak. Bu istasyonlarda aracın pili 15 dakikada doldurulabilecek.

Atlis’n fiyatı 45.000 dolar’dan başlayacak. Ayrıca firma aylık 700 dolar’dan başlayan ödemelerle bakım, sigorta ve ücretsiz şarj dahil abonelik planı da sunacak.

 

ABD’de üretilecek XT, 2020’de piyasaya çıkacak.

Son Güncelleme : 08 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo