Çin'in bu şehrinde bütün taksiler elektrikli!

Ototeknikveri     09 Ocak 2019 08:44

Çin'in güneyindeki 12.5 milyon nüfuslu Şıncın kentinde taksilerin%99'u elektrikli araçlardan oluşuyor.

Çin'in bu şehrinde bütün taksiler elektrikli!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin 2019'a elektrikli otomobil devrimiyle giriyor. Şıncın kenti ülkede elektrikli mobiliteye ne kadar önem verildiğinin yalnızca bir örneği. Çin'in güneyindeki 12.5 milyon nüfuslu kentin ulaştırma komitesi, yeni yıl itibarıyla faaliyet gösteren taksilerin tamamına yakınının elektrikli araçlardan oluştuğunu açıkladı. Kentte 21 bin 689 ticari taksi bulunuyor.

 

Ülkenin önemli teknoloji ve ticaret merkezlerinden olan Şıncın, kuzeydeki 4,3 milyon nüfuslu Taiyuan kentinin ardından bu hedefe ulaşan ikinci Çin metropolü oldu. Sayıları 20 bini aşan elektrikli taksilerin, karbon emisyon miktarını yılda 850 bin ton azaltmasının beklendiği kaydedildi.

 

Çin'de hava kirliliğini önlemek ve alternatif enerji çalışmaları kapsamında toplu taşımada elektrikli taşıtların teşvik edildiği 13 pilot kentten biri olan Şıncın, 2017'den itibaren şehir içi hatlarda çalışan tüm otobüsleri elektrikli hale getirmişti.

 

Hızlı kalkınma ve sanayileşmenin bedeli olarak Çin'deki metropollerin çoğu, dünyanın en kirli şehirleri arasında yer alıyor. Çin, özellikle 2014'ten bu yana çevre ve hava kirliliğiyle mücadele etmeye çalışıyor. Isınma ve elektrik enerjisinin büyük kısmının kömürden sağlandığı ülkede motorlu araçların sayısı 322 milyonu aşıyor.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo