Volkswagen 330 km menzilli yeni bir elektrikli SUV planlıyor

Ototeknikveri     09 Ocak 2019 11:08

Tüketiciler crossover modellere doyamıyor ancak Volkswagen’in yeni çıkacak ID serisi daha çok binek otomobillerden oluşacak. Öte yandan, gelecekte bu durum değişebilir. Firmanın ID Crozz modelinin altında konumlanacak giriş seviyesi bir crossover planladığı konuşuluyor.

Volkswagen 330 km menzilli yeni bir elektrikli SUV planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modelle ilgili henüz çok az bilgi var ancak T-Cross ile benzer boyutlarda olması bekleniyor. Bu da uzunluğun 4 metreyi biraz geçebileceği anlamına geliyor.

 

Eğer üretime geçerse küçük crossover elektrikli otomobiller için tasarlanmış MEB platformunu kullanacak. Akıllı boyutlandırma sayesinde, iki model benzer boyutlara sahip olduğu halde, yeni model T-Cross’dan daha geniş bir iç kabine sahip olabilir.

 

Modelin kompakt boyutları düşünüldüğünde, 48 kWh kapasiteli pil paketiyle sunulması bekleniyor. Standart Chevrolet Bolt 60 kWh pille sunuluyor. Bununla karşılaştırıldığnda pil kapasitesi küçük görünüyor ancak 330 km menzil için yeterli olacak.

 

Kia Niro EV ve Hyundai Kona Electric gibi, Volkswagen’in elektrikli crossover modeli de iki tekerlekten çekişli olabilir. Öte yandan, mimari nedeniyle, modelin tek elektrikli motoru ön yerine arka tekerleklere güç verebilir.

 

Eğer model onaylanırsa 2020 yılında tanıtılabilir. Modelin üretimi için Volkswagen’in Almanya’nın Emden kentindeki fabrikasının seçilmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo