Nissan Leaf E+ Las Vegas’da tanıtıldı

Ototeknikveri     09 Ocak 2019 11:17

Nissan Leaf’in 241 km sürüş mesafesi kısa bulunuyor. Firma bu sorunu Las Vegas’da CES fuarında tanıttığı yeni Leaf E+ ile çözdü.

Nissan Leaf E+ Las Vegas’da tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model 62 kWh kapasiteli lityum iyon pil paketiyle geliyor. Bu pil sayesinde modelin elektrikli sürüş mesafesi 363 km. Bu da standart modelden 122 km daha uzun ve herkesi memnun edebilecek bir mesafe.

 

Gelişmiş pilin yanı sıra, Leaf E+ yeni bir elektrikli motorla geliyor Motor 214 hp (160 kW / 217 PS) güç çıkışı ve 340 Nm tork değerine sahip. Standart modelde güç çıkışı 147 hp (110 kW / 149 PS), tork değeriyse 319 Nm.

 

Bu donanımla yeni modelin azami hızı yaklaşık %10 artmış. Ayrıca 80 km/s – 120 km/s çıkış süresi %13 hızlanmış.

 

Nissan Leaf E+ yeni 70 kW hızlı şarj sistemiyle sunulacak. Firma şarj sürelerini detaylı şekilde açıklamadı ancak artan pil kapasitesine rağmen yeni model standart Leaf kadar hızlı şarj olabilecek. Bu da önemli bir avantaj.

 

Stil cephesinde önemli bir yenilik yok ve Leaf E+ daha çok pil kapasitesine odaklandığı için görünümü standart modelden pek farklı değil. Az sayıdaki farklılık arasında 16 inç tekerlekler ve mavi detaylara sahip yenilenmiş ön fasya sayılabilir.

 

İçeride 8 inç ekranlı multimedya sistemi akıllı telefon entegrasyonu ve havadan güncellemelerle geliyor. Sistem aynı zamanda güncellenen navigasyon özelliği sayesinde telefonla senkronize edilebiliyor ve yaya yol tarifinin de bulunduğu “kapıdan kapıya navigasyon” ile sunuluyor.

 

ProPILOT Assist yarı otonom sürüş sistemi otomobili kendi şeridinde tutuyor ve hızını trafiğe göre ayarlıyor. Leaf E+ ayrıca bir dizi sürüş yardım sistemiyle gelecek. Bunlar arasında Akıllı Şerit Müdahalesi, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Akıllı Acil Fren, Kör Nokta Uyarısı, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı ve hareketli nesne tespiti özellikli Akıllı Çevre Görünüm Monitörü sayılabilir.

 

Leaf E+ Japonya’da bu ay içinde satışa çıkacak. Avrupa satışlarıysa yılın ortalarında başlayacak. ABD’de otomobil bahar aylarında S Plus, SV Plus ve SL Plus versiyonlarıyla çıkacak.

Son Güncelleme : 10 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo