Hyundai'nin yeni croosver modeli Türkiye'de üretilebilir

Ototeknikveri     09 Ocak 2019 11:17

Hyundai gizli tuttuğu yeni crossover modelinin ismini nihayet açıkladı. Styx adı verilen modelin, Hindistan ve Güney Kore’nin yanı sıra Türkiye’de de üretileceği konuşuluyor. Benzinli ve dizel motor seçenekleri ile sunulacak olan Styx’in bir de elektrikli versiyonu olacak.

Hyundai'nin yeni croosver modeli Türkiye'de üretilebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Global lansmanı 17 Nisan’da New York Motor Show’da yapılacak Hyundai'nin yeni crossover modelinin ismi Styx olarak açıklandı. Hindistan merkezli yayın kuruluşu Carandbike, Hyundai Styx’in büyük olasılıkla Hindistan, Güney Kore ve Türkiye olmak üzere üç ülkede birden üretileceğini yazdı. Yeni modelin, Hyundai’nin en büyük global satış hacmine ulaşması beklenen modeli olması bekleniyor.

 

Hindistan'da i20 ve Creta arasında konumlandırılacak bu modelin Maruti Suzuki Vitara Brezza, Tata Nexon, Ford EcoSport ve yakında piyasaya çıkacak olan Mahindra XUV 300'ye büyük rakip olması bekleniyor.

 

Hyundai Styx, hem 1.2 benzinli hem de 1.5 dizel motor seçenekleri ile gelecek. Grand i10 ve Xcent ile aynı platformda olması bekleniyor. Hyundai Styx, daha önce 2016 Delhi Auto Expo'da gösterilen bir konsept ile sunulmuştu. Ancak aracın üretim formunun Delhi’de sunulan çalışmayla ilgisi olmadığı belirtiliyor. Daha önce QXI kod adı verilen Styx'in Hindistan ve başka bazı bölgelerde testleri de yapılmıştı.

 

Elektrikli versiyonu da çıkacak

Styx'in elektrikli versiyonunun da 2020'de piyasaya sürülmesi bekleniyor, ancak bunun Hindistan'da üretmesi pek mümkün görülmüyor. Yeni modelde açılır tavan, geniş dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi, esnek iç mekan ve geniş bir bagaj bulunacak. Araçta aynı zamanda park sensörü, kamera, anahtarsız giriş ve akıllı telefon bağlantısı gibi özellikler standart gelecek.

Son Güncelleme : 10 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo