Volkswagen'den enerji tedariği alanında yeni girişim

Ototeknikveri     09 Ocak 2019 11:17

Volkswagen, enerji tedariği ve elektrikli otomobiller için şarj hizmetleri alanında faaliyet göstermesi amacıyla gruba bağlı yeni bir girişim olan Elli Group GmbH'yi kurdu.

Volkswagen'den enerji tedariği alanında yeni girişim
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu tarafından yapılan açıklamada, Elli Group GmbH (İngilizce elektrik ve yaşam anlamına gelen “electric” ve “life” sözcüklerinden) isimli yeni şirketin Volkswagen'in sürdürülebilir hareketlilik konusunda lider bir tedarikçi olma hedefine katkı sağlayacağı belirtildi.

 

Elli Group GmbH'nin merkezi Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunacak. Şu anda 100 çalışanı olan şirket, Volkswagen Grubu'nun markaları için enerji tedariği ve elektrikli otomobil şarjına yönelik ürün ve hizmetler geliştirecek. Firmanın faaliyet alanları arasında ev tipi ve kamusal alanlara yönelik şarj çözümleri de olacak. 

 

Volkswagen markasının e-mobiliteden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Ulbrich, yeni şirketin yenilenebilir kaynaklardan ve akıllı şarj çözümlerinden elde edilen enerjiyi müşterilere sunacağını belirterek, "Önemli fırsatlar sunan stratejik ve son derece heyecan verici bir iş alanına giriyoruz." ifadesini kullandı.

 

Dizel emisyon skandalının yankılarıyla baş etmeye çalışan firma, geleceğini elektrikli teknolojiler üzerine kuruyor. Geçen yıl VW Grubu elektrikli ve otonom araçlara 2022'ye kadar 40 milyar dolar harcayacağını duyurmuştu.

Son Güncelleme : 10 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo