Volkswagen ve Ford Detroit’de ortaklıklarını duyurmaya hazırlanıyor olabilir

Ototeknikveri     10 Ocak 2019 08:24

Volkswagen ve Ford’un Detroit Auto Show’da ortaklıklarını duyurmaya hazırlandıkları iddia ediliyor. Reuters’in haberine göre, iki firma ortaklıklarını ticari araç üretiminin ötesine taşıyarak derinleştirecek.

Volkswagen ve Ford Detroit’de ortaklıklarını duyurmaya hazırlanıyor olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Haberde konuyla yakından ilgili iki kaynağın ifadelerine yer verildi. Kaynaklardan birisi “Global ortaklık 15 Ocak günü duyurulacak” derken, elektrikli ve otonom otomobiller üzerinde son detayların görüşülmeye devam ettiğini belirtti.

 

Diğer kaynaksa görüşmelerin iyi gittiğini vurguladı. Volkswagen Ford’un otonom sürüş departmanına yatırım yapmayı düşünüyor. Ford ise Volkswagen’in MEB elektrikli otomobil mimarisinin lisansını almak istiyor.

 

Daha önceki haberlerde Volkswagen’in Ford’ın ABD’deki üretim kapasitesini kullanmak istediği, böylece maliyetten tasarruf edeceği ve Ford’un kapasitesinin altında çalışan fabrikalarının canlanacağından bahsedilmişti.

 

Öte yandan, Ford hafif ticari araçlar dışındaki yeni modellerini de Volkswagen ile birlikte geliştirmek istiyor. İki firma bugüne kadar aralarındaki anlaşmayla ilgili bir detay açıklamadı.

 

Eğer iddialar doğruysa, gelecek hafta iki dev firmanın global çapta büyük bir ortaklığa girdiğine tanık olacağız.

Son Güncelleme : 10 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo