Toyota Supra’dan bir teaser daha geldi

Ototeknikveri     10 Ocak 2019 11:21

The 2020 Toyota Supra artık tamamen açığa çıkmış olsa da firma teaser yayınlamaktan vazgeçmiyor. Son yayınlanan fotoğrafta otomobilin arka kısmı görünüyor, ayrıca yeni modelin lansmanının ne zaman ve nerede yapılacağı bilgisine yer veriliyor.

Toyota Supra’dan bir teaser daha geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2020 Toyota Supra’nın tanıtımı 14 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde Detroit Auto Show’da başlayacak ve aynı anda internetten canlı yayınlanacak. Tanıtıma kadar geçecek üç günde yeni teaser görseller gelmeye devam edebilir.

 

Bundan beş yıl önce, 2014 Detroit Auto Show’da Toyota FT-1 konseptini tanıtmıştı. O günden bu yana Toyota ve BMW’nin yeni Supra ve Z4’ü birlikte geliştirebileceklerini öğrendik, geçen yıl Toyota GR Supra Racing konseptini tanıttı ve yeni nesil Supra için heyecan giderek arttı.

Toyota teknik detaylar hakkında gizliliğini korusa da, Supra baş mühendisi Tetsuya Tada otomobilde BMW kaynaklı sıralı altı silindirli motor bulunacağını doğruladı. Bunun BMW Z4 M40i modelinde kullanılan 3.0 litre turboşarjlı motor olduğu düşünülüyor.

 

Bu modelde motor 382 hp (387 PS) güç çıkışı ve 500 Nm tork değerine sahip. Ayrıca sekiz vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor. Bu donanımla otomobil 4.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo