2020 Volkswagen I.D. Neo EV detaylandı

Ototeknikveri     13 Ocak 2019 05:51

Alman devi Volkswagen dizel skandalının ardından imajını yeniden inşa etmek için elektrikli otomobillere yöneldi. Bu stratejinin bir parçası olan küçük elektrikli hatchback I.D. Neo artık şekil almaya başladı. Daha önce konsept olarak tanıtılan modelin detayları ortaya çıkıyor.

2020 Volkswagen I.D. Neo EV detaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modern VW stili

Konsepte kıyasla üretim modelinde modern ama daha olgun bir stil uygulanacak. Nissan Leaf gibi yüksek ve tombul görünen araç, e-Golf’ten daha şık diyebiliriz. Ayrıca BMW i3 gibi muhafazakar bir tarz da sergilemiyor.

 

VW I.D. konsepti

Otomobil geleneksel bir ön panjura sahip değil. Bu kısımda sadece ince bir LED şerit farların arasında uzanıyor, hemen altındaysa şarj portu görünüyor. Alt hava girişleri muhtemelen pili soğutma amaçlı ve estetik katkı sağlaması için konulmuş. Konseptte olduğu gibi, kaportada derin kırışıklıklar ve karışık tasarım elemanları yok. Aerodinamik verimlilik adına her şey basit tutulmuş.

 

Kaputun altında neler var?

Volkswagen’in yeni MEB tabanlı elektrikli otomobili verimli bir boyutlandırmaya sahip. Yanmalı motorun olmaması tasarımcılara özgürlük vermiş ve bu sayede yolcu bölümü ve bagaj kapasitesi geniş tutulabilmiş.

 

Araçta eğlence, güvenlik ve konfor amaçlı bir dizi yeni teknoloji de yer alacak. Bunlardan birisi sürücülere ilerideki tehlikeleri ve trafik sinyal zamanlamasını bildiren “araçtan araca iletişim” olacak. Diğer özellikler arasında VW iOS elektrikli mimari, havadan güncellemeler, otonom seyir, otomatik park, dijital kokpit ekranı ve çevre dostu, verimli klima sistemi yer alacak.

 

Hızlı şarj

Yeni I.D. Neo 125 kW hızlı ya da DC şarj desteğiyle gelecek. Otomobilin pili 30 dakikada %80 oranında dolacak. Ev tipi 230V şarj ya da 11 kW VW Wallbox ile de pili doldurmak mümkün olacak.

 

Volkswagen gelecek için, büyük bir power bank diye tarif edilebilecek, mobil hızlı şarj istasyonları tasarlıyor. Bu şarj istasyonları spor etkinlikleri ya da ticari işletmeler gibi istenen her yerde elektrik şebekesine bağlanmadan kurulabilecek. 360 kW depolama kapasitesine sahip istasyonlar dört elektrikli otomobili aynı anda şarj edebilecek ve pilin dolması ortalama 17 dakika sürecek.

 

Farklı seçenekler

Giriş seviyesi versiyonun 8 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkması bekleniyor. Bu modelin menzili 330 km civarında olacak. Daha üst donanım seviyeleri seriye ileriki tarihlerde katılacak ve daha yüksek kapasiteli pillerle gelecek. Bu modellerde menzilin 550 km civarında olması bekleniyor.

 

Otomobil arkadan çekişli olacak, motor da yine arkada konumlandırılacak.

 

Üretim

Yeni modelin üretimi Almanya’nın Zwickau kentindeki çevre dostu fabrikada yapılacak. Bu tesis Avrupa’nın en büyük elektrikli otomobil fabrikası olması için hazırlandı ve yıllık 330.000 araç üretim kapasitesine sahip olacak. İlk etapta model tek seçenekle sunulacak, daha sonra uzun menzilli / yüksek performanslı versiyonlar da üretime geçecek.

 

Yeni modelin rakipleri arasında Nissan Leaf, Tesla Model 3, BMW i3 ve yine Volkswagen’e ait e-Golf bulunuyor. Otomobil bu yıl sonuna doğru tanıtılacak, satışları 2020’de başlayacak. Fiyatların Golf dizel ile benzer olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo