Mazda Cenevre’de 2020 CX-3’ü mü tanıtacak?

Ototeknikveri     13 Ocak 2019 10:40

Mazda Mart ayında Cenevre Motor Show’da yeni bir modelin dünya prömiyerini yapacağını açıkladı.

Mazda Cenevre’de 2020 CX-3’ü mü tanıtacak?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma şimdilik başka bilgi vermedi, dolayısıyla tanıtılacak modelin hangisi olduğu bilinmiyor. Öte yandan, yeni Mazda3 geçen yıl tanıtıldığı ve mevcut CX-5 sadece iki yıldır piyasada olduğu için bu modelleri eleyebiliriz. Güncellenen Mazda6 da bir yıldır piyasada ve hemen bu yıl yeni neslin çıkması beklenmiyor. MX-5 geçen sonbaharda önemli güncellemeler aldı ve daha güçlü 2.0 litre motorla sunulmaya başlandı. Bütün bunlardan geriye, eğer Mazda tamamen sıfırdan geliştirdiği yeni bir model tanıtmayacaksa, en yüksek olasılığa sahip aday olarak CX-3 kompakt crossover kalıyor.

 

2016’dan beri satışta olan modelin motoru geçen yıl güncellendi, dolayısıyla 2019’da hafif bir güncelleme beklenebilir. Ne var ki, Mazda’nın yeni nesil CX-3 üzerinde bir süredir çalıştığı ve yeni Mazda3’ün platformunu kullandığı biliniyordu.

Mevcut CX-3, Mazda2’yi temel alıyor ve özellikle arka yolcular için dar iç mekanı nedeniyle eleştiriliyordu. Firma bu sefer daha geniş bir iç kabin sunmak istiyor, böylece Toyota C-HR ve Hyundai Kona gibi modellerle de rekabet edebilecek.

 

SkyActiv II mimarisi yeni CX-3’ü daha geniş hale getirecek, ayrıca SkyActiv-X 2.0 litre benzinli motor sayesinde daha verimli bir çalışma sağlayacak. Mazda’nın yeni CX-3’ü 2020’de piyasaya çıkarması bekleniyor. Bu takvime göre Cenevre’de tanıtım yapılması mantıklı görünüyor.

 

Mazda’dan fuarlardan bağımsız pop-up stand konsepti

Mazda Cenevre’de yeni modelin prömiyerini gerçekleştirmenin yanı sıra, bundan sonra her yıl bir kıtada sadece bir otomobil fuarına katılacağını açıkladı. Bu kapsamda firma 2019’da Avrupa’da sadece Cenevre fuarına katılacak ve Frankfurt’a gitmeyecek.

 

Mazda ayrıca yeni çok bileşenli pop-up stand tasarımıyla farklı yerlerde bağımsız bazı etkinlikler gerçekleştirecek. Bu sayede müzik veya spor etkinliklerinde, alışveriş merkezlerinde ya da tatil yerlerinde geçici Mazda standları açılabilecek.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo