2020 Toyota Supra’dan yeni fotoğraflar ve detaylar

Ototeknikveri     13 Ocak 2019 11:37

2020 Toyota Supra, Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ancak henüz fuar başlamadan otomobilin fotoğrafları ve Toyota Meksika tarafından yayınlanan videosu ortaya çıktı. Otomobilin iç kabini de ilk kez resmi fotoğraflarda görülebiliyor.

2020 Toyota Supra’dan yeni fotoğraflar ve detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fotoğraflarda ön kısımda üç büyük hava girişi, ince LED farlar ve ön splitter dikkat çekiyor. İlerlediğimizde ön çamurluktaki hava girişleri ve eğimli ön cam görülüyor. Otomobil çift bombeli tavan, aerodinamik yan etekler ve yüksek performanslı fren sistemiyle desteklenen hafif tekerleklerle geliyor.

 

Kaslı tekerlek bombelerini takip ettiğimizde sportif arka kısma ulaşıyoruz. Burada büyük bir rüzgarlık ve ince arka lambalar görülüyor. Agresif arka tampon, entegre difüzör ve F1 stili fren lambası da dikkat çeken özellikler arasında. Bu kısımda ayrıca çift egzoz çıkışı bulunuyor.

 

İç kabinde sürücüler üç kollu bir direksiyonun arkasında oturacak ve dijital kontrol paneli kullanacaklar. Bunun yanı sıra içeride ince hava girişleri, bağımsız multimedya sistemi ekranı ve bir dizi metalik detay bulunacak. İç kabin kontrollerinde BMW havası var. Model yeni BMW Z4 Roadster ile kardeş olacağı için bu beklenen bir şeydi.

 

Supra’nın baş mühendisi Tetsuya Tada otomobilde BMW kaynaklı motor kullanılacağını doğruladı. BMW Z4 M40i’de motor 382 hp (284 kW / 387 PS) güç çıkışı ve 500 Nm tork değeriyle geliyor. Bu donanımla otomobil 4.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Otomobilde ayrıca adaptif amortisörler ve elektrikli sınırlı kaymalı arka diferansiyel bulunacak. Yeni Supra 50/50 ağırlık dağılımı ve en az Lexus LFA kadar sağlam bir kaportaya sahip.

 

Resmi bir açıklama yapılmasa da internette otomobilin iddia edilen fiyat listesi şu şekilde:

 

Giriş seviyesi 3.0 altı silindirli: 49.990 dolar

Premium 3.0 altı silindirli: 53.990 dolar

Launch edition 3.0 altı silindirli: 55.250 dolar

 

Son Güncelleme : 14 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo