BMW’den tekerlekli çadır

Ototeknikveri     14 Ocak 2019 11:37

BMW ve The North Face, ortak geliştirdikleri iki tekerlekli çadırı tanıttı. The North Face, çadır için yeni nesil bir kumaş üretti.

BMW’den tekerlekli çadır
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İçine su almayan fakat nefes alabilen “Futurelights” adlı yeni kumaşın tanıtımı için BMW ile işbirliği yapan The North Face, CES'de boy gösterdi. Gore-Tex’den daha gelişmiş kumaşın özelliklerini gösterebilmek için BMW Designworks ekibi ve The North Face, CES fuarına dışı yeni kumaşla kaplanmış, iki tekerlekli, ultra hafif ve karbon şasili bir kamp çadırıyla geldi. 

 

Çadırda Michelin’in geliştirdiği havasız lastiklere benzeyen lastikler kullanılmış. Eski nesil kumaşlar suyu dışarıda tutmakta oldukça iyiler ancak konu hava olunca aynı başarıyı gösteremeyebiliyorlar. Kamp tutkusu olanların bildiği gibi, çadırların hava alması oldukça önemli. Gece yattığınızda her nefes verişinizde dışarı nem de çıkar ve sabaha kadar çadırda biriken nem rahatsızlık verir. Futurelight kumaşında ise “nanospinning” ismi verilen bir teknoloji sayesinde, kumaştaki delikler o kadar küçük ki havanın dışarı çıkmasına izin verirken suyun içeri girmesine izin vermiyor. 

 

Bu konsept çadırda iki kişi rahatlıkla kamp yapabiliyor. Tasarımın üretime geçmesine şimdilik ihtimal verilmese de, üretime geçmesi halinde kampçıların çok sevineceği kesin.

Son Güncelleme : 15 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo