Yeni Mercedes CLA Coupe hiç olmadığı kadar sportif

Ototeknikveri     14 Ocak 2019 11:37

Mercedes yeni CLA Coupe modelini Las Vegas’da gerçekleştirilen Consumer Electronics Show’da (CES) tanıttı.

Yeni Mercedes CLA Coupe hiç olmadığı kadar sportif
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni kompakt dört kapılı coupe 4688 mm uzunluğunda, 1830 mm genişliğinde. Bu boyutlarla otomobil öncekinden 48 mm daha uzun ve 53 mm daha geniş. Aks mesafesi de önceki nesilden 30 mm daha uzun. Büyüyen boyutları sayesinde CLA Coupe çok daha geniş ve ferah bir iç kabine sahip.

 

İkinci nesil CLA, Las Vegas’da CLA 250 versiyonuyla tanıtıldı. Bu versiyonda turboşarjlı, 2.0 litre, dört silindirli benzinli motor bulunuyor. 222 hp (225 PS) güç çıkışı ve 350 Nm tork değerine sahip motor, yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla çalışıyor.

 

Mercedes henüz serinin diğer versiyonlarının detaylarını paylaşmadı. Firma sadece A-Serisi’nde bulunan motorlarının çoğunun yeni modelde de yer alacağını, ayrıca manuel ve çift debriyajlı şanzıman seçenekleriyle 4Matic dört çekişli sürüş sisteminin de sunulacağını açıklamakla yetindi.

 

Sürüş dinamikleri yeni CLA’da önemli bir rol oynuyor. Ön ve arka tekerlek izleri artık daha geniş (önde 63 mm, arkada 53 mm), ayrıca ağırlık merkezi daha düşük. Mercedes yeni CLA’nın hiç olmadığı kadar akıcı bir sürüş sunduğunu belirtiyor.

 

CLA 250 gibi CES’de sergilenen modeller ayrılmış multi-link arka süspansiyonla geliyor, bu sayede gürültü ve vibrasyonu azaltıyor. Daha kalın denge çubuğu gövdenin yalpalamasını önlüyor, ayrıca opsiyonel adaptif amortisörler sunuluyor.

 

Mercedes yeni CLA’nın aerodinamiği üzerinde sıkı çalıştı. Sonuç olarak otomobil 0.23 hava sürtünme katsayısına sahip oldu.

 

Bekleneceği gibi, yeni CLA, A-Serisi ile aynı iç mimariyi paylaşıyor. Burada en dikkat çeken yeni özellik iki ekranlı MBUX multimedya sistemi. Ayrıca “Hey Mercedes” gelişmiş sesli kontrol özelliği kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor.

 

Model aynı zamanda geniş bir aktif güvenlik sistemleri listesine sahip. Yeni Mercedes CLA, ilk olarak S-Serisi’nde bulunan pek çok sistemi almış. Bunlar arasında yarı otonom sürüş sistemi, Aktif Acil Fren Asistanı, Aktif Şerit Değiştirme Asistanı, Aktif Fren Asistanı gibi özellikler bulunuyor.

 

Yeni Mercedes CLA Coupe’nin satışları Avrupa’da Mayıs ayında başlayacak. Yeni model ABD’ye ise 2019’un sonlarına doğru gidecek.

Son Güncelleme : 15 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo