Nissan IMs konseptiyle sedan otomobiller kurtulabilir

Ototeknikveri     14 Ocak 2019 11:37

Sedan otomobiller giderek crossover modellere yenik düşüyorlar. Nissan bu iki gövde tipini birleştirerek sedan için bir şans daha vermek istedi. Bunun sonucunda ortaya çıkan IMs konsepti Detroit’de tanıtıldı.

Nissan IMs konseptiyle sedan otomobiller kurtulabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

“Yükseltilmiş spor sedan” olarak tarif edilen IMs sedan benzeri boyutlara sahip şık bir elektrikli crossover. Bu stiliyle özgün bir yere sahip olan model, daha önce yapılan Volvo S60 Cross Country gibi sedan – crossover birleştirme girişimlerinden çok daha çekici görünüyor. 

 

IMs, şık çizgiler ve nazikçe akan yüzeyler ile zekice bir tasarıma sahip. Konseptin burnuna, şık farlar ve köşeli kanat figürünün çevrelediği sıra dışı bir ön panjur hakim.

 

Yukarıya doğru ilerlediğimizde otomobil daha da güzelleşiyor. Burada karşımıza eğimli ön cam ve 2019 Maxima’yı andıran spor tavan çıkıyor. Camlı kısımların dinamik tasarımı, şık kaporta ve yüksek performanslı lastiklerle donatılmış 22 inç tekerlekler aracın diğer dikkat çeken özellikleri arasında.

 

Otomobilde B sütunu yok, ayrıca kolay giriş çıkış için öne doğru açılan arka kapılara yer verilmiş. Gizli kapı kolları, holografik arka lambalar ve geometrik desenli füme cam tavan da konseptin ilgi çekici yanlarından. 

 

Fütüristik tasarım kabinde devam ediyor. Sürücüler kompakt direksiyonun arkasına oturduklarında onları dijital kontrol paneli karşılıyor. Her iki tarafta ilave ekranlar bulunuyor. Soldaki ekran zamanı, ısıyı ve kalan şarj/mesafeyi gösterirken, sağdaki multimedya sistemi için kullanılıyor.

 

Konseptin farklı bir özelliği de “premier seat” adı verilen ve arkadaki iki koltuğu katlayarak oluşturulan özel koltuk. 

 

Performansa gelirsek, IMs 115 kWh pil ve iki elektrikli motora sahip. Dört çekişli sürüş sistemiyle gelen konseptin toplam güç çıkışı 483 hp (360 kW / 490 PS), tork değeri 799 Nm. Nissan otomobilin 0 – 100 km/s hızlanma süresini henüz açıklamadı ancak tam dolu pille yaklaşık 611 km seyahat edilebileceği bilgisini verdi. 

 

Spor sedanlar genelde sürüş meraklıları tarafından tercih edilse de, IMs tam otonom sürüş moduyla geliyor. Otonom mod seçildiğinde direksiyon simidi geri çekilerek gizleniyor ve sürücünün rahat etmesi sağlanıyor. Bu modda otomobilin farları ve arka lambaları mavi renk alıyor, ayrıca hareketli ışık şeridiyle yayalar ve diğer sürücüler aracın otonom sürüş modunda olduğundan haberdar ediliyor.,

 

Nissan konseptin geçtiğimiz günlerde Las Vegas CES’de tanıtılan yeni Invisible-to-Visible teknolojisine de sahip olduğunu belirtiyor. Sistem kameralar, sensörler ve harita bilgilerini kullanarak sürücülerin görüş kabiliyetini artırıyor, trafik sıkışıkları ve benzeri durumlarda da sürücüye yardımcı oluyor. 

Son Güncelleme : 15 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo