2020 Toyota GR Supra Detroit’de tanıtıldı

Ototeknikveri     15 Ocak 2019 05:46

Yeni modelden tüm detaylar, fotoğraflar ve videolar...

2020 Toyota GR Supra Detroit’de tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota FT-1 konseptini tanıtmasından beş yıl sonra nihayet yeni Supra modelini gün ışığına çıkardı. Uzun bir süreç oldu ancak kesinlikle Supra A90’nın beklemeye değer olduğunu söylemek gerek. Son zamanlarda otomobilin pek çok görüntüsü internete sızmıştı ancak Detroit Auto Show’daki tanıtımla birlikte performans özelliklerini de öğrenmiş olduk.

 

FT-1 konseptinden esintiler özellikle otomobilin dış cephesinde belirgin. Supra oldukça kaslı bir görünüme sahip. İç kabindeyse güçlü bir BMW havası var. Supra’nın yeni Z4 roadster ile aynı temelleri paylaştığını düşündüğümüzde bu normal.

 

Bugüne kadarki en hızlı Toyota

2020 Toyota GR Supra BMW kaynaklı 3.0 litre turboşarjlı sıralı altı silindirli motorla geliyor. Motorun güç çıkışı 335 hp (340 PS), maksimum tork ise 494 Nm.

 

Sekiz vitesli otomatik şanzımanla çalışan motor sayesinde Supra sadece 4.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise elektronik olarak 250 km ile sınırlanmış. Bu rakamlarla yeni Supra bugüne kadarki en hızlı Toyota üretim modeli. Japonya’da ayrıca 2.0 litre turbo dört silindirli motor 197 PS (194 hp) ve 258 PS (254 hp) güç çıkışı seçenekleriyle sunulacak.

 

Firma Supra’nın arkadan çekişli srüş sistemi, düşük ağırlık merkezi ve 50:50 ağırlık dağılımı sayesinde “güç, hassasiyet ve kıvraklığın mükemmel bir bileşimini” sunacağını belirtiyor.

 

Normal ve Spor sürüş modları, aktif arka diferansiyel

2020 Supra iki sürüş moduyla gelecek: Normal ve Spor. İkinci mod çekiş ve stabilite kontrol sistemlerinin müdahalesini azaltırken gaz kesme yanıtını güçlendiriyor, direksiyon ağırlığını artırıyor, ayrıca vites geçişini geliştiriyor. Bu modda ayrıca aktif diferansiyel daha agresif olacak şekilde ayarlanıyor ve egzoz sesi güçlendiriliyor.

 

Aktif diferansiyel elektrikli motor ve çok plakalı debriyajlar kullanarak yanal torku kontrol ediyor. Diferansiyel hızlanma ve frenle viraj alırken torkun arka tekerlekler arasındaki dağılımını ayarlıyor.

 

Supra 19 inç dövme alaşım jantlar ve Michelin Pilot Super Sport lastiklerle (önde 255/35 R19, arkada 275/35 R19) gelecek. Durdurma gücü dört pistonlu Brembo kaliperlere sahip 13.7 inç (348 mm) ön rotorlarla sağlanacak.

 

Tüm Supra versiyonları standart olarak Adaptif Değişken Süspansiyon sistemiyle ve daha önce bahsedildiği gibi Normal ve Spor sürüş modları ile sunulacak.

Bu yılın yaz aylarında piyasaya çıkacak yeni Supra iki versiyonla sunulacak: 3.0 ve 3.0 Premium. Bunların yanında bir de 3.0 Premium versiyonunu temel alan Launch Edition olacak. Tüm versiyonlarda anahtarsız akıllı giriş, iki bölgeli otomatik klima, otomatik arka aynalar, arka kamera, yağmur sensörlü ön cam silecekleri, garaj kapısı açma sistemi, elektrikli katlanan aynalar ve deri kaplama direksiyon simidi gibi özellikler standart olacak.

 

Güvenlik sistemleri arasında ön çarpışma uyarısı, otomatik acil fren ve yaya tespit sistemi, şeritten ayrılma uyarısı ve direksiyon asistanı, otomatik uzun far ve yol işaretleri asistanı bulunacak. Adaptif hızlı seyir kontrolü, kör nokta monitörü, arkadan geçen trafik uyarısı ve arka çarpışma uyarısı da aktif güvenlik ve konfor özellikleri arasında bulunacak.

 

Multimedya özelliklerine baktığımızda ise, standart 6.5 inç ekran ve orta konsolda ekran çin döner kontrol düğmesini görüyoruz. 3.0 Premium donanım seviyesinde 8.8 inç dokunmatik ekran, navigasyon, döner dokunmatik kontrol, Supra Connect hizmetleri, kablosuz Apple CarPlay, lüks 12 hoparlörlü JBL ses sistemi ve kablosuz telefon şarjı bulunuyor.

 

Tıpkı 2019 BMW Z4 gibi, Toyota Supra da Avusturya’da Graz şehrindeki Magna Steyr tesisinde üretilecek.

 

Fiyatı ne kadar olacak?

Toyota 2020 Supra’nın ABD fiyatlarını açıkladı. Yeni modelin fiyatı 49.990 dolardan başlayacak, sadece 1500 adet üretilecek Launch Edition versiyonunu satın almak isteyenlerin ise 55.250 doları gözden çıkartması gerekecek. ABD’de satışlar yaz aylarında başlayacak. Launch Edition versiyonu Absolute Zero White, Nocturnal Black ya da Renaissance Red 2.0 renk seçenekleriyle sunulacak. Buna kontrast kırmızı ayna kapakları ve mat siyah renkte 19 inç dövme alaşım jantlar eşlik edecek.

 

İlk iki renk seçeneğinde kırmızı deri döşenmiş iç kabin, üçüncü seçenekteyse karbon detaylarla siyah iç kabin sunulacak. Sınırlı sayıda üretilecek Launch Edition otomobillerde ön yolcu koltuğu tarafında otomobilin seri numarasını gösteren ve Toyota CEO’su Akio Toyoda’nın imzaladığı bir plaka bulunacak.

Son Güncelleme : 15 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo