Volkswagen elektrikli I.D. Crozz modelinin Kuzey Amerika’daki üretim lokasyonunu açıkladı

Ototeknikveri     15 Ocak 2019 08:09

Volkswagen yeni elektrikli otomobillerinin Kuzey Amerika piyasasına yönelik üretimini ABD’nin Tennessee eyaletindeki Chattanooga fabrikasında yapacağını açıkladı.

Volkswagen elektrikli I.D. Crozz modelinin Kuzey Amerika’daki üretim lokasyonunu açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD’deki fabrikada modüler elektrikli MEB platformunu kullanan modeller üretilecek. Volkswagen fabrikaya üretim hazırlığı için 700 milyon euro (800 milyon dolar) yatırım yaptı. Fabrikanın büyümesiyle birlikte 1000 yeni işçi alınacak, bunun yanı sıra tedarikçilerde de yeni istihdam olanakları doğacak. Elektrikli otomobillerin yanı sıra Chattanooga fabrikası Atlas SUV ve Passat sedan modellerini de üretmeye devam edecek.

 

Volkswagen Chattanooga’da ilk elektrikli otomobilin 2022’de üretim bandından inmesini planlıyor. Bu model I.D. Crozz SUV olacak. Firma ayrıca I.D. Buzz minivan modelini de Kuzey Amerika’da sunacak. Volkswagen’in yeni I.D. ailesinin üyesi olan her iki araç da uzun sürüş mesafeleri, geniş kabin, dinamik sürüş karakteri ve gelişmiş dijital bağlanabilirlik sunuyor.

Önümüzdeki beş yılda Volkswagen Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin’de sekiz fabrikada MEB mimarili araçlar üretecek. Firma 2025 yılı itibariyle yılda 1 milyon elektrikli otomobil satmayı hedefliyor. Bu hedef kapsamında 20 yeni elektrikli model sunulacak ve bunlardan ilki bu yıl sonunda Almanya’daki Zwickau fabrikasında üretime girmesi planlanan kompakt I.D. Neo olacak.

Son Güncelleme : 15 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo