Hyundai Veloster N TCR tanıtıldı

Ototeknikveri     15 Ocak 2019 11:49

Hyundai Detroit Auto Show’da Veloster N TCR yarış otomobilini tanıttı.

Hyundai Veloster N TCR tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yılki IMSA Michelin Pilot Challenge’da yarışacak Veloster, Audi RS3 LMS TCR, Honda Civic Type R TCR ve Volkswagen Golf GTI TCR ile mücadele edecek. 

 

Bu kesinlikle kolay bir yarış olmayacak ancak Veloster zaten biraz yarış deneyimine sahip denilebilir. Hyundai’nin belirttiği gibi, araç temel parçalarının %85’ini şampiyon i30 N TCR ile paylaşıyor.

 

Araçta i30 N’den alınan bileşenlerden birisi de turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli motor. Motorun güç çıkışı 350 hp (261 kW / 354 PS), tork değeriyse 450 Nm. Motor altı vitesli sekansiyel (sıralı) şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor.

 

Elbette yarış otomobilleri sadece yüksek performanslı motordan ibaret değil. Sonuç olarak, Veloster kompozit gövde panelleri, büyük arka kanat ve 18 inç Braid tekerleklere sahip. Bunlar yarış tipi fren sistemiyle destekleniyor. Sistemde altı pistonlu kaliperler ve 380 mm havalandırmalı ön diskler bulunuyor.

 

Model ayrıca aerodinamik gövde kiti, çelik takla kafesi ve ayarlanabilir amortisörlere sahip özel süspansiyonla donatılmış. Diğer dikkat çeken özellikler arasında ayarlanabilir sürücü ekranı ve altı noktalı emniyet kemeriyle Sabelt yarış tipi koltuk bulunuyor.

 

Veloster N TCR modelinin ilk teslimatlarının Mart ayında başlaması planlıyor. Satış fiyatıysa Almanya’dan gönderim dahil 154.905 dolar olacak.

Son Güncelleme : 16 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo