Infiniti’nin yeni elektrikli SUV konsepti: QX Inspiration

Ototeknikveri     15 Ocak 2019 11:49

Infiniti’nin elektrikli mobilite vizyonu 2019 Detroit Auto Show’da QX Inspiration konseptiyle ortaya konuyor.

Infiniti’nin yeni elektrikli SUV konsepti: QX Inspiration
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

QX Inspiration boyut bakımından orta boy bir SUV olarak tarif edilebilir. Konsept, Infiniti’nin ilk elektrikli modelinin ön izlemesini sunuyor, şık ve fütüristik bir iç kabinle geliyor. Firma ayrıca otomobilin yüksek bir performansa sahip olduğunu belirtiyor.

 

Infiniti başkanı Christian Meunier, konseptle ilgili açıklamasında şunları dile getirdi:

“QX Inspiration yeni nesil Infiniti otomobillerin gelişini haber veriyor ve markanın ilk elektrikli otomobilinin çerçevesini çiziyor. Yeni ve özel bir elektrikli otomobil mimarısını kullanan ve Infiniti’nin Japon DNA’sından ilham alan QX Inspiration, yüksek performanslı, düşük emisyonlu ve uzun menzilli elektrikli modellerin habercisi.”

 

Geleceğin stili bugüne taşındı

Dört çekişli QX Inspiration teknolojiden ilham alan bir stile sahip. Otomobil kendinden sonra gelecek elektrikli Infiniti modellerinin tasarım dilini yaratıyor. Tasarımda Japon kültürüne özgü “Ma” adlı mekan felsefesi uygulanmış. Bu da çizgiler arasındaki açık alanların yarattığı gerginlik, beklenti ve heyecan duygusunu simgeliyor.

 

Tasarım yöneticisi Karim Habib, konsepti “QX Inspiration elektrikli otomobillere olan bağlılığımızın bir manifestosu ve 30 yıldır gelişmekte olan bir fikir.” diye tarif etti.

 

Konseptin iç kabini Japon kültüründen esinlenen materyaller kullanılarak geleneksel tekniklerle ve el işçiliğiyle yapılmış. Otomobilde kullanılan platform tasarımcılara salon benzeri bir kokpit yaratma şansı vermiş. Bunun için de Japon misafirperverlik geleneği “omotenashi” esin kaynağı olmuş.

 

Otomobilin güç aktarım mekanizmalarıyla ilgili detaylar henüz açıklanmadı.

Son Güncelleme : 16 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo