Kia'dan sürücünün zihnini okuyan teknoloji: READ

Ototeknikveri     17 Ocak 2019 10:58

Bu sistem tamamen el değmeden çalışıyor. Çalan müziği ya da oynayan videoyu değiştirmek isterseniz el ve göz hareketlerinizi kullanmanız yeterli oluyor. Sistem çoğu zaman sizin yerinize duygu durumunuza uygun müzik ve aydınlatma seçimi yapıyor.

Kia'dan sürücünün zihnini okuyan teknoloji: READ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia’nın READ adlı yeni teknolojisi, şoförünün yüz ifadelerini ve nabız gibi yaşamsal verilerini kontrol ederek en uygun yolculuk keyfini yaşatmayı hedefliyor. Örnek vermek gerekirse, oldukça stresli bir günün ardından eve gitmek için otonom Kia aracına binen bir kişi, aracın iç aydınlatma ışıklarını ve çalan müzikleri duygu durumuna göre ayarlayarak stresini minimum seviyeye indirebiliyor. Üstelik koltuklar çalan şarkıya göre titreşebiliyor ya da isteğe bağlı olarak masaj yapabiliyor. READ sayesinde, çalan müziği ya da oynayan videoyu değiştirmek isterseniz el ve göz hareketlerinizi kullanmanız yeterli oluyor.

READ, Real-Time Emotion Adaptive Driving yani Gerçek-Zamanlı Duygusal Uyum Sağlayabilen Sürüş adlı bir teknolojinin kısa ismi. Yolcuların duygu durumunu okumak için yüz ifadelerini ve yaşamsal verileri kontrol etmeye dayanıyor. Örneğin sinirlenen bir insanın nabzı artar, kaşları çatılır. Araç bunu biliyor ve ona göre davranıyor. Kia bu teknolojiyi geliştirirken dünyanın sayılı eğitim kurumlarından olan MIT ile işbirliği yapıyor. 

 

Kia’nın geliştirdiği yeni READ teknolojisi, gelecekteki otomobil yolculuklarının nasıl olacağına dair çok etkileyici bir örnek oluşturuyor.

 

 

Son Güncelleme : 18 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo