Volkswagen ve Ford ortaklığı Türkiye’ye yarayacak

Ototeknikveri     17 Ocak 2019 10:58

Ford ve Volkswagen birlikte ticari araçlar geliştirmek için ortaklık kurdu. Ford’un Türkiye’de Volkswagen için Transporter ve benzeri modelleri üretmesi, Volkswagen’in ise Polonya’da daha küçük ticari araçların üretimini yapması bekleniyor.

Volkswagen ve Ford ortaklığı Türkiye’ye yarayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW Group CEO’su Herbert Diess, Ford’un Türkiye’de Transit modelini üreten fabrikasının Volkswagen’in Transporter ürünü için de kullanılabileceğini söyledi. Bu kararla birlikte, Volkswagen Almanya’nın Hanover kentinde ürettiği T6 minibüsleri Türkiye’ye kaydırabilir ve yeni Transporter Ford platformu ve motorlarını kullanabilir.

 

Diess’in söylediğine göre, Volkswagen bu değişiklikle ilgili Hanover’deki işçi temsilcileriyle görüşmelerini sürdürüyor. Almanya’nın Handelblatt gazetesiyse Volkswagen’in T6 yolcu minibüslerini Hanover’de üretmeye devam edebileceğini, ticari panelvanların ise Türkiye’ye transfer edilebileceğini yazdı.

 

Volkswagen’in I.D. Buzz retro minibüsün 2022’de başlayacak üretimi için Hanover’de kapasite açması gerekiyor.

 

Ford ve Volkswagen’in 2023’te mevcut Transit ve Transporter modellerinin yerini alacak yeni ürünleri çıkartması bekleniyor.

 

Volkswagen Caddy ve Transit Connect’in yerini yeni bir kompakt van modelinin üretimini Polonya’daki fabrikada yapacak. Bu fabrikada Crafter’ın üretimi de yapılıyor. Yeni kompakt van için Volkswagen motorları kullanılması bekleniyor.

 

Ford ise 2022’den itibaren VW Amarok’un yerini alacak bir orta boy pickup üretecek ve yeni Ford Ranger’ın yanı sıra satacak.

 

Bu modeller Avrupa, Güney Amerika ve Afrika’da satılacak.

 

Volkswagen Ticari Araçlar CEO’su Thomas Sedran henüz üretim lokasyonları hakkında son kararın verilmediğini ancak maliyetin düşük olması bakımından Türkiye ve Polonya’ya sıcak baktıklarını belirtti.

 

Şu anda Ford’un Avrupa’ya yönelik tüm ticari modellerinin üretimi Türkiye’deki Ford Otosan fabrikasında gerçekleştiriliyor. Bunun tek istisnası var, o da İspanya’nın Valencia kentinde üretilen Transit Connect. Volkswagen’in kompakt van modellerinin üretimini devralmasıyla birlikte, Valencia Transit Connect’i kaybedebilir. Fabrikada aynı zamanda Mondeo, S-Max ve Galaxy de üretiliyor.

 

Ford Avrupa’da büyük değişikliklere gidiyor ve bölgedeki otomobil satışlarındaki yavaşlamadan kaynaklı zararını telafi etmek için işçi çıkartıyor.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo