2020 Toyota Highlander yeni Ford Explorer’a rakip olacak

Ototeknikveri     17 Ocak 2019 11:12

Ford yeni nesil Explorer’ı piyasaya sürmüşken, orta boy SUV segmentine yeni bir şey getirme sırası şimdi Toyota’da. Firma Highlander modelinin testlerine devam ediyor.

2020 Toyota Highlander yeni Ford Explorer’a rakip olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ağır ve tuhaf görünümlü kamuflaja rağmen, görüntülenen prototip model hakkında biraz fikir veriyor. Örneğin arka kısmın silueti anlaşılabiliyor, ayrıca ön kısım hakkında da ipuçları bulunuyor. 2020 Highlander’ın boyutları öncekine kıyasla büyümüş görünüyor.

 

Otomobilde 2019 RAV4 crossover modeline benzer bir tasarım dili uygulandığı söylenebilir. Bu da otomobilde altıgen ön panjur ve tekerlek kemerlerine doğru, oldukça dışarıda konumlandırılmış sis lambaları bulunduğu anlamıne geliyor.

 

Farların konumu da RAV4 ile benzerlik gösteriyor. Aynalar da yan pancereler yerine kapılara alınmış.

 

Yeni modelin boyutunun büyüdüğü en çok arka tekerlek kemeriyle bagaj arasındaki mesafeden anlaşılıyor. Bu da üçüncü sıradaki yolcuları oldukça rahatlatacak.

 

Arka kısım tasarımına baktığımızda, arka lambaların dış kenarlarının önceki nesil gibi hala çıkıntılı olduğunu görüyoruz. Aydınlatma kümesi tasarımı ve grafiklerse oldukça farklı görünüyor.

 

Toyota’nın kabin içi teknolojiler, güç aktarım mekanizmaları, modern güvenlik sistemleri ve bağlantı özellikleri bakımından 2020 Highlander modelini rakipleriyle iyi baş edebilecek şekilde donatması bekleniyor. Mevcut model Şeritten Ayrılma Uyarısı, otomatik Uzun Far, Dinamik Radar Seyir Kontrolü ve Yaya Çarpışma Önleme Sistemi gibi özelliklerle geliyor. Bu listenin yeni modelde uzaması bekleniyor.

 

Motor serisinde bir dizi benzinli seçenek ve bir hibrit versiyon da yer alacak.

 

Toyota’nın yeni Highlander’ı bu yıl sonunda ya da 2020 başlarında tanıtması bekleniyor.

Son Güncelleme : 17 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo