Yeni 2019 Toyota Prius AWD-i Avrupa’da çıktı

Ototeknikveri     18 Ocak 2019 11:44

2018 Los Angeles Auto Show’da tanıtılan Avrupa versiyonu 2019 Toyota Prius şimdi dört çekişli sistemle geliyor.

Yeni 2019 Toyota Prius AWD-i Avrupa’da çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellemeyle birlikte ön ve arka kısım tasarımı yenilenmiş. Estetik revizyonlar arasında yeni ince farlar, tamponlar, yeni jant tasarımları ve iç mekan döşeme seçenekleri dikkat çekiyor.

 

Yeni akıllı elektrikli dört çekişli sürüş sistemi arkaya monte edilmiş ilave elektrikli motorla geliyor. Bu motor kalkış sırasında ve yolda düşük çekişl koşullarında arka tekerlekleri sürüyor.

 

AWD-i sistemi 2019 Toyota Prius için özelleştirilmiş ve 10 km/s üzerinde hızlarda otomatik olarak devreye giriyor, 70 km/s hıza kadar hazır halde bulunuyor ve gerektiğinde sürücüye yardım sağlıyor.

Hibrit sistemde 1.8 litre dört silindirli benzinli motor ve iki elektrikli motor birarada bulunuyor. Benzinli motor Atkinson döngüsüyle çalışıyor. Güncellemede yeni akışkan yağ ve daha iyi yanıt için daha rijit gaz pedalı da eklenmiş.

 

Toyota yeni Prius AWD-i modelinin CO2 emisyonunun sadece 99 g/km olduğunu belirtiyor (önden çekişli versiyon: 94 g/km). Kışın sert geçtiği piyasalar için bu iklime uygun yeni tasarlanmış nikel – metal hibrit pil paketi sunulacak.

Kabinde yeniden tasarlanmış orta konsol kablosuz akıllı telefon şarj tepsisiyle geliyor. Bunun yanı sıra piyano siyahı yüzeyler, ısıtmalı koltuklar için yeniden konumlandırılmış kontrol düğmeleri ve farklı döşeme seçenekleriyle yeni ön koltuk tasarımı sunuluyor.

Toyota’nın Touch2 multimedya sistemi artık daha hızlı çalışıyor ve 7 inç dokunmatik ekranın yanı sıra daha sezgisel bir arayüzle geliyor. İkinci nesil Toyota Safety Sense modelde standart olarak sunuluyor. Paket içeriğinde akıllı adaptif seyir kontrolü, şeritten ayrılma uyarısı, yol işaretleri asistanı ve otomatik uzun far gibi sistemler bulunuyor.

Son Güncelleme : 19 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo