İşte karşınızda 2020 Volkswagen Golf

Ototeknikveri     20 Ocak 2019 06:02

2020 Volkswagen Golf, Instagram’da neredeyse kamuflajsız fotoğraflarla ortaya çıktı.

İşte karşınızda 2020 Volkswagen Golf
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sekizinci nesil Golf modelin karakterini koruyor ve aynı zamanda yeterince farklı olduğunu ortaya koyuyor. 

 

Volkswagen her zaman stile çok fazla müdahale etmemek ve zaten başarılı olmuş bir formülü bozmamak için dikkat ediyor. Mk7 ile herhangi bir panel paylaşmasa ve daha şık farlar, arka lambalar, yeni bir ön panjur, yeni ön ve arka tamponlarla gelse de, bir Golf olduğu hemen anlaşılıyor.

 

Golf Mk8 yılın en hevesle beklenen modellerinden birisi, ayrıca tarihte en uzun zamandır piyasada olan modellerden. İlk olarak 1974’de çıkan Golf, Volkswagen’in en çok satanı haline geldi ve segmentinde belirleyici oldu.

 

Golf şu anda bu segmente yeni gelen diğer modeller için standart oluşturuyor. Pek çok müşteri için Golf’ün özel bir yeri var. 

 

MQB Evo platformu

Yeni Golf mevcut modelin platformunun MQB Evo isimli güncellenmiş bir versiyonunu kullanacak. Platform sadece 45 kg daha hafif olmakla kalmıyor, aynı zamanda mevcut Golf’den daha geniş bir aks mesafesi sunuyor. Bu sayede arkadaki yolcular daha konforlu seyahat edebiliyor, bagaj kapasitesi de artıyor. Modelin iç mekanı da yenilenmiş, pek çok güvenlik ve bağlantı seçeneği eklenmiş. Ayrıca yarı otonom sisteme de yer verilmesi bekleniyor. 

Ocak 2018’de Volkswagen yeni Golf’ün üretiminin Haziran 2019’da başlayacağını açıklamıştı. Modelde bir dizi turboşarjlı üç ve dört silindirli benzinli ve dizel motorlara yer verilmesi bekleniyor. Daha sonra tam ya da yarı hibrit bir versiyon da olabilir. 

 

İleride çıkacak yeni GTI versiyonu hakkındaysa henüz bir bilgi yok. Bu versiyonda turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli 300 hp motor kullanılacağı tahmin ediliyor. Bu da Golf R modelinin de güç çıkışının artacağı anlamına geliyor.

Son Güncelleme : 20 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo