BMW ve Mercedes yeni 1-Serisi ve A-Serisi’ni birlikte geliştirebilir

Ototeknikveri     22 Ocak 2019 09:06

Alman otomotiv devleri BMW ve Mercedes-Benz yeni nesil C segmenti modelleri 1-Serisi ve A-Serisi’ni birlikte geliştirebilirler. İki firma ortaklıklarını derinleştirmeyi ve otonom araç teknolojilerini de paylaşmayı düşünüyor.

BMW ve Mercedes yeni 1-Serisi ve A-Serisi’ni birlikte geliştirebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman Handelsblatt gazetesine göre, iki firma ortaklık sayesinde otonom teknolojilere yapacakları milyarlarca dolar yatırım masrafını paylaşacak ve rakiplerinin ya da Waymo gibi bu alana yeni katılanların gerisine düşmeyecek.

 

Kompakt otomobil mimarisini de paylaşarak, BMW ve Mercedes yine çok önemli bir maliyet avantajı elde edecek. Ortak üretilen ilk kompakt otomobil modellerinin 2025’ten önce çıkması planlanıyor.

 

Ortaklığın önündeki en önemli engelse BMW ve Mercedes mühendislerinin bu karara karşı çıkıyor olması. Bu da daha üst kademelerdeki yöneticiler için sorun çıkartacak.

Şimdiye kadar Daimler ve BMW Nokia’nın haritalandırma firması Here (Audi ile birlikte) gibi projelerde birlikte çalışmıştı. Ayrıca iki firma Car2Go ve Drive New kısa süreli araç kiralama hizmetlerini birleştirerek mobilite piyasasındaki paylarını artırmıştı.

 

İki Alman devinin yeni modellerini birlikte geliştirme fikrine tıpkı mühendisler gibi bazı hayranlarının da karşı çıkması bekleniyor. Öte yandan, teknik ve mali açıdan bu ortaklık firmalara gerçekten fayda sağlayabilir.

Son Güncelleme : 22 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo