Tesla Model 3 Şubat’ta Avrupa’da

Ototeknikveri     22 Ocak 2019 09:26

Tesla Model 3’ün Avrupa’da satışı için tip onayını aldı. Böylece kompakt elektrikli sedan modelin bölgede satışının önünde bir engel kalmadı.

Tesla Model 3 Şubat’ta Avrupa’da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla daha önce de Model 3’ün Long Range (uzun menzilli) versiyonunun Avrupa satışlarının Şubat ayında başlayacağını belirtmişti.

 

Tesla CEO’su Elon Musk’ın firmayı zor günlerin beklediğini belirttiği ve kısa süre önce üç binden fazla kişinin işten çıkartıldığı bu dönemde, Model 3’ün Avrupa’da satışa çıkması Tesla için büyük önem taşıyor.

 

Tesla'nın yaptığı açıklamaya göre içinde Model 3'lerin yüklü olduğu bir kargo gemisi çoktan yola çıkmış durumda. Şubat ayının ilk günlerinde Avrupa topraklarına iniş yapacak olan elektrikli araçlar, çok kısa süre içerisinde yollarda dolanmaya başlayacaklar. 

 

Pahalı araçları ile bilinen firma, Avrupa pazarında Model 3'ün orta donanım seviyelerini piyasaya süreceklerini açıkladı. Bu hamle aynı zamanda Tesla'nın, elektrikli araçlar için çok büyük yatırımlar yapan Avrupalı otomobil üreticilerine ciddi bir rakip olacağını gösteriyor.

 

Model 3 geleneksel segmentleri sarsacak ve sadece orta boy lüks sedan modellerden değil, orta boy SUV'lerden de müşteri çalacak. 

Son Güncelleme : 22 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo