2019 Ford Ranger yeni 2.0 litre EcoBlue dizel motorla çıktı

Ototeknikveri     23 Ocak 2019 09:55

Güncellenen Ford Ranger pickup kamyonet Avrupa’da çıktı. Yeni model yakıtı daha verimli kullanıyor ve bir dizi sürüş yardım sistemiyle geliyor.

2019 Ford Ranger yeni 2.0 litre EcoBlue dizel motorla çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellenen Ford Ranger öncekine kıyasla %9 daha iyi yakıt verimliliği sağlayan 2.0 litre EcoBlue dört silindirli dizel motorla geliyor. Bu motor yeni on vitesli otomatik şanzımanla çalışıyor.

 

Yeni EcoBlue motor üç farklı güç çıkışı seçeneğiyle sunuluyor. Bunlardan ilki sadece manuel şanzımanla çalışan 128 hp (130 PS) versiyon (340 Nm). Diğeriyse 167 hp (170 PS) güç çıkışı ve 420 Nm tork değerine sahip versiyon.

 

Ford ayrıca eski 3.2 litre TDCi motoru ilk kez Ranger Raptor’da çıkan Bi-Turbo versiyonla değiştiriyor. En üst donanım seviyesi Ranger 210 hp (213 PS) güç çıkışı ve 500 Nm tork değeriyle geliyor. Tüm modeller standart dört çekişli sürüş sistemiyle sunuluyor.

 

Ford yeni Ranger’ın segmentindeki off-road yeteneği en gelişmiş araçlardan birisi olduğunu belirtiyor. Yeni model 29 derece yaklaşma açısı ve 21 derece uzaklaşma açısına sahip. Aracın sudan geçiş seviyesi 800 mm, çekme kapasitesi 3500 kg, taşıma kapasitesiyse 1252 kg.

 

2019 Ford Ranger ayrıca sınıfında ön çarpışma asistanı, yaya tespiti ve akıllı hız sınırlayıcıyı standart olarak sunan ilk kamyonet. Aktif Park Asistanı opsiyonel olarak sunulurken, şerit koruma uyarısı ve şerit koruma yardımı, adaptif seyir kontrolü ve trafik işaretleri tanıma özelliği de sunulmaya devam ediliyor.

 

Güncellemeyle birlikte gelen tasarım değişiklikleri arasında revize edilen ön tampon, yeni ön panjur ve “Diffused Silver”, “Blue Lightning” gibi özel renk seçenekleri dikkat çekiyor. Daha pahalı modeller xenon farlar ve LED gündüz sürüş ışıklarına da sahip olacak.

 

İç mekandaki boyalı yüzeyler artık daha parlak ve derin görünüyor, bunun yanı sıra lüks Ranger Limited siyah deri koltuklar ve özel 17 inç alaşım jantlarla geliyor. İlk kez, 2019 Ranger Ford’un KeyFree sistemi ve başlatma butonuyla sunuluyor. Firmanın sekiz inç SYNC3 multimedya sistemi Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu.

 

Wildtrak modelleri titanyum efektli ön panjur ve hava girişleriyle kontrast oluşturan Saber Orange renk seçeneğiyle geliyor. İç mekanda koyu saten detaylar ve Wildtrak logolu kısmi deri koltuklar bulunuyor.

 

Güncellenen 2019 Ford Ranger’ın satışları bu yılın ortalarından itibaren başlayacak.

Son Güncelleme : 23 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo