Skoda’nın yeni modelinin adının Kamiq olacağı kesinleşti

Ototeknikveri     24 Ocak 2019 09:25

Skoda yeni çıkacak yarı kompakt SUV modelinin adının Kamiq olacağını doğruladı. Yeni model sadece Avrupa piyasasına sunulacak.

Skoda’nın yeni modelinin adının Kamiq olacağı kesinleşti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni ismin Inuit dilinden geldiğini açıklayan firma, Kamiq sözcüğünün “her duruma mükemmel uyum sağlayan” anlamına geldiğini belirtti. İsim aynı zamanda markanın “K” ile başlayıp “Q” harfiyel biten (Karoq, Kodiaq) diğer SUV modelleriyle de uyumlu.

 

Çin piyasasında bri süredir Kamiq ismini taşıyan bir model vardı ancak yeni model bundan farklı olacak. Çin versiyonu Kamiq, Karoq modelinden biraz daha büyük. Avrupa’da ise modelin boyutu daha küçük olacak. Yeni otomobil için Skoda’nın Volkswagen T-Cross ve Seat Arona ile kardeş modeli de denilebilir. Her üç model de MQB A0 platformunu kullanıyor.

Sadece önden çekişli sürüş sistemiyle snulması beklenen yeni Avrupa versiyonu Kamiq motorlarını Arona ve T-Cross ile paylaşacak. Modelde üç ve dört silindirli benzinli motorlar ve muhtemelen 1.6 litre TDI dizel motor bulunacak. Hibrit bir versiyon da uzak olmayan bir gelecekte çıkabilir. Bu versiyonun önizlemesi niteliğindeki Vision X konsepti 1.5 litre turboşarjlı motor, arkaya monte edilmiş elektrikli motor ve 48V sistemle geliyor. Bu donanımla otomobil dört çekişli sürüşe imkan veriyor. Öte yandan, üretim modelinin de aynı sistemi kullanıp kullanmayacağı henüz bilinmiyor.

 

Kamiq’in dünya prömiyeri 5 Mart’ta 2019 Cenevre Motor Show’da yapılacak. Karoq’un altında konumlanacak modelin fiyatının 25.000 euro’nun altında olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 24 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo