Yeni Ford Fiesta tabanlı SUV, EcoSport’un yerini alacak

Ototeknikveri     24 Ocak 2019 10:11

Yeni modelin adı Puma olabilir.

Yeni Ford Fiesta tabanlı SUV, EcoSport’un yerini alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford Fiesta tabanlı B segmenti SUV’nin Avrupa piyasalarında 2020’de çıkması bekleniyor.

 

Puma adını alması beklenen yeni model Ford’un Romanya’nın Craiova kentindeki fabrikasında üretilebilir. Geçen yıl Ford Puma ismini Avustralya ve Yeni Zelanda’da tescil etmek için başvurmuştu. Avrupa’da ise firma 1997 – 2002 yılları arasında Puma isimli bir coupe model satmıştı. Bu küçük coupe otomobil de yine Fiesta tabanlıydı.

 

Yeni SUV’nin Eylül ayında Frankfurt Auto Show’da tanıtılması planlanıyor. Şu anda Avrupa’da satışan EcoSport otomobiller de Craiova fabrikasında üretiliyor. Yeni gelecek modelin EcoSport’un yerini alacağı bilgisi böylece anlam kazanıyor.

 

Avrupa’da çıkacak Puma, önümüzdeki yıllarda ABD’de tanıtılacak “bebek Bronco”dan farklı bir model olacak. Öte yandan, bu kompakt SUV de daha sonra Avrupa’ya bir Jeep Renegade rakibi olarak gelebilir.

 

Ford yüksek binişli araçların Avrupa’daki yeniden yapılanma planlarının merkezinde olacağını açıklamıştı. Firma bir süredir bölgede karlılığını artırmak için çalışmalar yapıyor. Avrupa için crossover, SUV ve ticari araçlara odaklanacak firma, MPV segmentini terk edecek.

Son Güncelleme : 24 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo