Carlos Ghosn Renault’dan istifa etti

Ototeknikveri     24 Ocak 2019 10:48

Carlos Ghosn beklendiği gibi Renault’daki yönetim kurulu başkanlığı ve CEO görevlerinden istifa etti, yerine iki yeni isim atandı. Fransa’nın Maliye Bakanı Bruno Le Maire haberi Davos’da duyurdu.

Carlos Ghosn Renault’dan istifa etti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault haberi onayladı ve Ghosn’un istifa dilekçesinin işleme konduğunu belirtti. Firmanın yönetim kurulu ayrıca yeni yönetim kurulu başkanının Jean-Dominique Senard, CEO’nun ise Thierry Bollore olduğunu açıkladı.

 

Senard göreve gelir gelmez Renault ve Nissan arasındaki ilişkilerin yumuşatılmasından sorumlu olacak. Yeni yönetici Nissan ve diğer ittifak üyeleri arasında iletişimi sağlayacak ve ittifakın geleceğiyle ilgili tartışmalara yön verecek.

 

Ghosn’un istifası Renault’un en büyük hissedarı olan Fransa devletinin firmaya yeni bir yönetici arandığını açıklamasının ardından geldi. Carlos Ghosn Renault’da 14 yıl CEO, 10 yıl da yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttü.

Carlos Ghosn 2010 – 2018 yılları arasında elde ettiği 80 milyon dolar ek geliri ve kaynağını açıklamadığı için hakkında soruşturma başlamış ve tutuklanmıştı. Firmadan bir diğer yönetici Greg Kelly de Japon yetkililer tarafından yargılandı ve ceza aldı.

 

Nissan CEO’su Hiroto Saikawa, Renault’daki yönetim değişikliğinden memnuniyet duyduğunu belirtti ve Nisan ayında yapılacak hissedarlar toplantısı için hazırlandıklarını açıkladı.

 

Saikawa “Geçen 20 yılda ittifaktaki her firma birbirinin kimliğine ve bağımsızlığına saygı duydu, güçlerimizi birleştirerek bir sinerji yarattık ve yüksek karlar elde etmeyi başardık. Bu karşılıklı fayda sağlayan eylemler hiç bir şekilde bundan sonra da değişmeyecek. Ortaklığın daha da büyümesi ve hızlanması gerektiğini düşünüyoruz. Tarihimizde yeni bir sayfa açmaktan memnunuz.” dedi.

Son Güncelleme : 25 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo