Elektrikli otomobil sevdası Dyson'ı Singapur'a taşıdı

Ototeknikveri     24 Ocak 2019 11:38

İngiltere'nin dünyaca ünlü küçük ev aletleri markası Dyson yönetim merkezini İngiltere'den Singapur'a taşımaya karar verdi. Firma geçen yıl Singapur'da kuracağı bir tesiste elektrikli otomobil üretimine başlayacağını, ilk aracı 2021 yılında piyasaya sürmeyi planladığını duyurmuştu.

Elektrikli otomobil sevdası Dyson'ı Singapur'a taşıdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmadan yapılan açıklamada, İngiltere'nin güney batısında Wiltshire'daki yönetim merkezinin Singapur'a taşınmasına karar verildiği, şirketin Wiltshire'daki yapılanmasında işten çıkarmaların olmayacağı, üst finans yöneticisi Jorn Jensen ile Hukuki İşler Yöneticisi Martin Bowen'in Singapur'daki yönetim merkezine kaydırılacağı belirtildi.

 

Firmanın kararına ilişkin değerlendirmede bulunan Üst Yönetici Jim Rowan, kararın İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma süreci (Brexit) ile ilgili olmadığını belirterek, "Bu, en büyük fırsatları gördüğümüz bölgelerde geleceğe yönelik bir koruma." ifadesini kullandı.
Rowan, "Asya'da kar perspektifi çerçevesinde büyüme fırsatlarının olduğunu gördük. Şu anda büyük bir çaba ortaya koyarak yatırım fırsatlarını da değerlendiriyoruz." diye konuştu.

 

Dyson geçen yılın ekim ayında Singapur'da kuracağı bir tesis ile elektrikli otomobil üretimine başlayacağını, ilk aracın ise 2021 yılında piyasaya sürülmesinin planlandığını duyurmuştu.

 

Şirket elektrikli otomobillerin araştırma geliştirme çalışmalarının 200 milyon sterlinlik yatırımla İngiltere'de yapılacağını, bunun haricinde projenin gerçekleştirilmesi için de yaklaşık 2 milyar sterlin harcama yapılmasının planlandığını bildirmişti.

 

Dyson'ın kurucusu James Dyson, AB referandumu öncesinde İngiltere'nin AB'den çıkması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Son Güncelleme : 24 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo