2021 BMW i4 EV: Tesla Model 3 rakibine ilk bakış

Ototeknikveri     25 Ocak 2019 10:29

2021 BMW i4 modelinden ilk casus fotoğraflar geldi. BMW’nin i serisinin yeni üyesi piyasaya çıktığında Tesla’nın başını epeyce ağrıtacak.

2021 BMW i4 EV: Tesla Model 3 rakibine ilk bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW i4 hakkında belki de en ilginç bilgi fütüristik bir tasarıma sahip olmadığı gerçeği. Otomobil i8’in dört kapılı versiyonundan daha çok bir 4-Serisi Gran Coupe gibi görünüyor.

 

Bu da muhtemelen BMW’nin i4’ün müşterilere daha ulaşılabilir görünmesini istemesinden kaynaklanıyor. Modelin ticari başarısı BMW için büyük önem taşıyor.

 

4-Serisi Gran Coupe’nin dört kapılı coupe stili piyasanın en başarılılarından birisi ve bu test otomobili elbette zaman içinde kendi özgün tasarım özelliklerini kazanacak. Bunların arasında özellikle elektrikli otomobil meraklılarını etkileyecek yeni ön ve arka kısım olabilir.

 

BMW i’ye özel ön panjurun yanı sıra özgün kapı kolları da beklenen tasarım özellikleri arasında. BMW daha önce i4’ün 2017 Frankfurt Motor Show’da tanıtılan i Vision Dynamics konseptinden esinleneceğini açıklamıştı.

 

Yeni BMW i4, tıpkı 3-Serisi ve üzerindeki diğer tüm modeller gibi, firmanın CLAR mimarisini kullanacak. Bazı haberlere göre model benzinli, dizel, plug-in hibrit ve elektrikli seçeneklere sahip genel 4-Serisi ailesinin bir üyesi olacak.

 

2021 BMW i4 arkadan çekişli ve dört çekişli sürüş sistemi seçenekleriyle gelecek. Giriş versiyonunda öndeki elektrikli motor arka tekerlekleri sürecek ve tek vitesli şanzımanla gelecek. Bu donanımla dinamik ve saf BMW sürüş deneyimi sunulması amaçlanıyor.

 

Daha pahalı, en üst donanım seviyesi iki elektrikli motorla gelecek ve buna bağlı olarak dört çekişli sürüş sistemi sunacak. BMW yeni i4’ü 700 km menzille sunmayı hedefliyor.

Son Güncelleme : 25 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo