Porsche Taycan'In üretimini iki katına çıkartıyor

Ototeknikveri     25 Ocak 2019 10:49

Porsche, ilk elektrikli modeli Taycan'ın üretim kapasitesini iki katına çıkartacağını açıkladı. Audi ise saatte 20 adet ürettiği e-tron'u 24 adet üretmek için kapasite artırımına gidiyor.

Porsche Taycan'In üretimini iki katına çıkartıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche, Taycan almak isteyenler için 2500 Euro ön ödemeli rezervasyon imkanı sunuyordu. 2020 yılında teslim edilmesi planlanan bu otomobiller için gelen rezervasyon talebi beklenenden yüksek oldu. Fiyatı henüz belli olmayan Taycan, Panamera ve Cayenne arasında konumlanıyor ve buna göre fiyatının da 80 bin Euro’nun üzerinde olması bekleniyor.

 

Porsche'nin Zuffenhausen fabrikasının maksimum kapasitesi 40 bin adet ve talebe yetişmemesi halinde marka Leipzig fabrikasını alternatif olarak görülüyor. Ayrıca Porsche, Taycan üretiminde çalışacak 1200 çalışan işe aldı, projenin yatırım değeri ise 1 milyar euro.

 

Audi kapasite artırıyor

Porsche gibi Volkswagen Grubu bünyesinde yer alan Audi’de ise e-tron SUV modeline gelen talepteki artış sonucunda Belçika’nın Brüksel kentinde bulunan fabrikada kapasite artırılacak. Audi, bu fabrikasında şu anda saatte 20 otomobil üretiyor, kapasite artışından sonra bu sayı 24’e çıkacak.

Son Güncelleme : 25 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo