Lynk & Co dünyanın en hızlı büyüyen otomobil üreticisi

Ototeknikveri     27 Ocak 2019 07:53

Çinli Lynk & Co “dünyanın en hızlı büyüyen markası” olduğunu iddia ediyor. Firma geçen yıl Çin’de 120.414 adet otomobil sattı.

Lynk & Co dünyanın en hızlı büyüyen otomobil üreticisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Köklü otomobil üreticileriyle kıyaslandığında bu rakam kulağa çok büyük gelmeyebilir ancak Lynk & Co gibi daha üç yıl önce ortada olmayan bir firma için oldukça etkileyici. Firma ayrıca Çin genelinde 221 perakende satış noktası açtı.

 

Lynk & Co aslında oldukça sınırlı bir ürün potföyüne sahip. Firma şu an sadece 01 SUV ve 02 crossover modellerini üretiyor ve satıyor. Gelecekte çıkacak 03 sedan, 04 hatchback ve 01 SUV Coupe gibi modeller firmanın satışlarını daha da artıracak.

 

Genç marka ayrıca dünya çapında yayılmayı planlıyor. İlk önce 2020’de Avrupa’ya gelecek firma Amsterdam, Berlin, Brüksel, Stokholm, Londra ve Barcelona’da mağazalar açacak. Firma ardından Amerika Birleşik Devletleri piyasasına girecek.

 

Firma yöneticisi Alain Visser, firmasının 2018 yılı sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunlara değindi: “Üç yıl önce Lynk & Co sektörde hiç duyulmamış prensiplere dayanan bir fikir olarak ortaya çıktı. Bu satış rakamları yeni bir marka için çok sıra dışı ve şehirli kullanıcılara odaklanmakta haklı olduğumuzun bir kanıtı. Bugün bizim farklı yaklaşımımızın otomotiv sektörünü adım adım içeriden değiştirdiğini görebiliyoruz. Büyüme hızımızla gurur duyuyoruz ve Avrupa’da başlayacağımız yolculuğumuz için heyecanlıyız. Müşterilerimize beklenmeyeni vermeye ve şaşırtmaya devam edeceğiz.”

Son Güncelleme : 27 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo