Nissan'da sular durulmuyor

Ototeknikveri     27 Ocak 2019 11:22

Nissan'ın eski CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un tutuklanmasının yankıları devam ediyor. Ghosn'un Renault'daki görevlerinden istifa etmesinin ardından, bir süre önce Nissan'da bizzat kendisinin CEO koltuğuna oturttuğu Hiroto Saikawa, görevini başka bir isme bırakma hazırlığı içinde olduğunu duyurdu

Nissan'da sular durulmuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yaklaşık 20 yıllık Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un tutuklanması ile başlayan süreç sonrası, Nissan'da sular durulmuyor. Öyle ki, şimdi de Japon markanın CEO'su Hiroto Saikawa'nın görevini başka bir isme devretmesi gündemde. Nissan CEO'sunun markanın bir süredir çalkantılı olan yönetim yapısını onarmayı hedeflediği ve ardından görevini bırakacağı bildirildi.

 

Yeni yönetim konusunda ki çalışmaların ise üç bağımsız direktör ve dışardan uzmanlar tarafından yürütüldüğü kaydedildi. Mart ayında sunulacak rapor ile başlayacak sürecin, yıl içinde tamamlanmasının planlandığı da gelen bilgiler arasında.

 

Gelişmelerin, Renault yönetiminin değişmesinin ardından ortaya çıktığına dikkat çeken kaynaklar, Nissan'ın yüzde 43 hissesine sahip Fransız markanın Nissan CEO'su seçiminde etkili olduğu belirtiyor.

 

1977'den beri Nissan'da çalışan ve 2017'den beri markanın CEO'su olan Saikawa, bizzat Ghosn tarafından seçildi. Bu tarihten önce ise Carlos Ghosn, markanın hem CEO'su hem de Yönetim Kurulu Başkanı görevlerinde bulunuyordu.

Son Güncelleme : 28 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo