Yeni Nissan Micra N-Sport çıktı

Ototeknikveri     28 Ocak 2019 11:12

Nissan Micra serisine bazı yeni modeller ekledi. Bunlardan birisi de iki yeni motor ve otomatik Xtronic CVT şanzıman seçeneğiyle gelen yeni N-Sport.

Yeni Nissan Micra N-Sport çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modelin motor seçenekleri 0.9 litre 90 PS motorun yerini alan yeni 1.0 litre IG-T 100 ile başlıyor. Bu motorun güç çıkışı 97 hp (100 PS), tork değeriyse 160 Nm. Öncekinden 10 PS daha yüksek güç ve 10 Nm daha fazla tork ile gelen motor aynı zamanda düşük CO2 emisyonu ve daha iyi yakıt ekonomisi sunuyor.

 

Standart olarak yeni Micra IG-T 100 beş vitesli manuel şanzımanla çalışıyor ancak otomatik Xtronic CVT şanzıman opsiyonel olarak alınabiliyor.

 

Yeni Micra N-Sport firmaya göre serinin en sportif üyesi olacak. Model revize edilen şasi ve tamamen yeni bir motorla geliyor. Kaputun altında turboşarjlı 1.0 litre DIG-T üç silindirli motor 115 hp (117 PS) güç çıkışı ve 180 Nm tork ile geliyor. Bu motor performans odaklı altı vitesli manuel şanzımanla çalışıyor.

 

Nissan’a göre 1.0 litre DIG-T, IG-T motorun yenilenmiş ve daha güçlü bir versiyonu değil, aksine tamamen farklı bir motor. DIG-T, Daimler ile birlikte Qashqai’de yer alan 1.3 litre turbo dört silindirli motorun yanı sıra geliştirilmiş.

 

Yeni 115 hp DIG-T motor öncekine kıyasla çok daha iyi hızlanma sağlıyor. Azami tork 1750 rpm’den itibaren elde edilebiliyor. Micra bu donanımla 9.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Daha önceki motor için bu süre 10.9 saniyeydi.

 

Sport modelleri standart modelden 10 mm daha düşük biniş yüksekliğiyle geliyor, ayrıca revize edilen süspansiyon ayarları ve daha hızlı direksiyon kremayeri sayesinde Micra daha kıvrak ve daha fazla sürüş keyfi sunuyor.

 

Micra N-Sport’un dış cephesi yan çıtalar ve kapı aynası kapaklarında parlak siyah detaylar, 17 inç alaşım jantlar, karartılmış arka camlar ve yeni krom egzoz çıkışıyla dikkat çekiyor. İç mekanda Alcantara deri koltuk döşemeleri, anahtarsız giriş, siyah tavan kaplaması ve beyaz hava girişleri gibi özellikler bulunuyor.

 

Yeni Nissan Micra’nın satışlarının Şubat ayında başlaması bekleniyor. N-Sport modeli Ford Fiesta ST-Line, VW Polo R-Line, Seat Ibiza FR-Line ve benzeri otomobillerle rekabet edecek.

Son Güncelleme : 28 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo