Hyundai ve Kia mini crossover modeller planlıyor

Ototeknikveri     28 Ocak 2019 11:14

Hyundai ve Kia Avrupa için mini crossover modeller planlıyor. Bu yeni modeller Kona ve Stonic’in altında konumlanabilir.

Hyundai ve Kia mini crossover modeller planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Haberi veren Kia’nın Avrupa Operasyon Direktörü Emilio Herrera, “Stonic’den daha küçük bir crossover model çıkartmayı düşünüyoruz ancak henüz kesinleşmiş bir plan yok.” dedi.

 

Bazı tüketicilerin küçük otomobillerden crossover ve SUV’lere geçişini fark eden Hyundai de böyle bir model hazırlamayı değerlendiriyor. Hyundai’nin Avrupa Operasyon Direktörü Thomas Schmid, böyle bir modelin önden çekişli olabileceğini, bu alanda dört çekişli sisteme ihtiyaç olmadığını belirtti.

 

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan JATO Dynamics analisti Felipe Munoz Avrupa’da yeni bir crossover segmentinin doğabileceğine inanıyor. Bu segment genel uzunluğu 4000 mm altındaki crossover otomobillerden oluşacak.

Bu tip araçlara örnek olarak gösterilebilecek, bugün satışta olan bir model Suzuki Jimny. Öte yandan, Jimny merdiven tipi şasi kullanıyor ve dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Bu da onu şehri tipi crossover yerine küçük bir off-road aracı sınıfına sokuyor.

 

Munoz, mini crossover otomobillerin şehir otomobillerinin yerini alabileceğini söylüyor. Şu anda bu sınıfta Hyundai i10, Kia ise Picanto modellerine sahip. Bu modellerin yerlerini crossover araçlara mı bırakacağı yoksa onlarla birlikte var olmaya devam mı edecekleri zaman içinde anlaşılacak.

 

Zamanla diğer üreticiler de bu yeni segmente ilgi gösterebilir. Bunlardan birisi de Jeep. FCA’nın sahibi olduğu marka Renegade’den daha kompakt bir crossover modeli 2022’de çıkartmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 28 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo