Volvo’ya ait Zenuity otonom sürüş testlerine başlıyor

Ototeknikveri     29 Ocak 2019 11:27

Volvo ve Veoneer’in ortak girişimi Zenuity, trafiğe açık yollarda otonom sürüş testleri yapmak için İsveç hükümetinden izin aldı. Testlerde elleri direksiyonda olmasa da eğitimli sürücüler de bulunacak.

Volvo’ya ait Zenuity otonom sürüş testlerine başlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Testler ilk etapta Stockholm ve Malmö arasındaki E4 otoyolunda, Jönköping ve Göteborg arasındaki 40 no’lu yolda ve Göteborg ile Malmö arasında E6 yolunda azami 80 km/s hızla ve 4. Seviye otonom yazılım kullanılarak yapılacak.

 

Bu arada, Veoneer sözcüsü Thomas Jonsson, araçlarda güvenlik sürücüsü bulunmadan yapılacak otonom sürüş testlerinin ne zaman gerçekleştirilebileceğini henüz bilmediklerini belirtti. Yazılım firması daha önce de sensörler için veri toplamak amacıyla İsveç’te testler yaparken, Volvo da sürücü deneyimi ve sürücü davranışıyla ilgili kendi testlerine devam ediyordu.

Volvo’nun testleri test sürücüleri ve başka katılımcılarla birlikte tam otonom araçların geliştirilmesi amacıyla yapılıyordu.

 

Volvo sürücüsüz otonom araçları 2021’den itibaren satışa sunmayı hedefliyor. 2025 yılı itibariyle tüm satışların üçte birinin sürücü müdahalesi gerektirmeyen tam otonom araçlardan oluşması bekleniyor.

Son Güncelleme : 29 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo