Kia XCeed kompakt crossover Cenevre’de tanıtılacak

Ototeknikveri     29 Ocak 2019 11:27

Kia yeni nesil Ceed’i temel alan bir kompakt crossover model üzerinde çalışıyor.

Kia XCeed kompakt crossover Cenevre’de tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Xceed adını alması beklenen yeni model Stonic ve Sportage modellerinin arasında konumlanacak. Xceed’in 5 Mart’ta Cenevre Motor Show’da tanıtılması ve takip eden aylarda satışa çıkması bekleniyor.

 

Yeni model geçen yıl casus fotoğrafçılar tarafından görüntülenmiş ve yükseltilmiş bir hatchback gibi görünmesiyle dikkat çekmişti. Modelin boyutu, temel unsurları ve fiyat listesi onu Volkswagen Alltrack, Ford Focus Active ve Subaru XC/Crosstrek gibi modellerle rakip yapıyor. Yeni model, hatchback, Sportswagon ve ProCeed’in ardından Ceed ailesinin dördüncü üyesi olacak.

 

Güncellenen görünümü ve standart Ceed’e kıyasla daha yüksek olmasına rağmen, Xceed’in önden çekişli sürüş sistemiyel gelmesi bekleniyor. Yine de modelde bazı özel sürüş modlarına yer verilerek kar ve buz gibi kaygan zeminlerde çekiş gücünün artırılması sağlanabilir.

 

Motor serisinde yeni Ceed’de bulunan tüm seçeneklerin bulunması yüksek bir olasılık. 1.0 litre üç silindirli ve 1.4 litre benzinli motorlar 118 PS (87 kW) – 138 PS (101 kW) aralığında güç çıkışlarıyla seride yer alabilir. 1.6 litre dizel motorun ise 114 PS (84 kW) güç çıkışıyla gelmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 30 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo