Volvo V40’ın yerine yeni bir crossover gelebilir

Ototeknikveri     30 Ocak 2019 10:50

Volvo bu yaz V40 modelinin üretimine son verecek. Yerine gelecek yeni modelin ise crossover gövde tipinde olması bekleniyor.

Volvo V40’ın yerine yeni bir crossover gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model V40’a kıyasla daha yüksek olacak. Bunun bir sebebi tüketicinin SUV’lere yönelmesi, ayrıca ekstra yükseklik elektrikli versiyonda pillerin yerleştirilmesi için de kolaylık sağlayacak.

 

Volvo Avrupa yöneticisi Lex Kerssemakers, “Şu an toplumda uymamız gereken iki trend var. İlki, insanlar yüksek binişli modeller istiyor, ikincisi ise her modelin elektrikli bir versiyonunun da bulunması.” dedi. Kerssemakers, alçak ve kompakt bir modele hedeflenen 300 km menzile yetecek büyüklükte pillerin sığdıramayabileceğini söyledi.

 

Mevcut V40 eski Ford platformuyla üretilen son Volvo olmuştu. Yeni nesil model geçireceği değişikliklerle artık BMW 1-Serisi, Mercedes A-Serisi ve Audi A3 gibi modellerle rakip olmayacak.

 

Yeni model Geely ile ortak geliştirilen CMA platformunu kullanacak. Bu platform yeni XC40 ve Geely’nin Lynk & Co modellerinde de bulunuyor.

 

Nasıl görünecek?

Kerssemakers’e göre, firma hala kesin gövde tipine karar verme aşamasında ancak Volvo yüksek bir araç yapma sözünü yerine getirirse ortaya Concept 40.2 gibi bir şey çıkabilir.

 

Kerssemakers konuyla ilgili “Gövde tiplerinde deneme – yanılma yöntemini kullanma şansımız yok. Bu çok pahalıya patlar. Yeni stiller her zaman başarılı olmayabiliyor ve 2 – 3 yılda modaları geçiyor. Çok iyi karar vermeliyiz.” dedi.

Son Güncelleme : 30 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo