Anahtarsız çalışan otomobiller büyük risk altında!

Ototeknikveri     30 Ocak 2019 11:33

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre anahtarsız çalıştırma teknolojisi olan araçların çalınma riski oldukça yüksek!

Anahtarsız çalışan otomobiller büyük risk altında!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BBC Türkçe’nin haberine göre, en büyük risk altındaki markalar Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai ve Ford Focus. Otomobil hırsızları gün geçtikçe daha fazla anahtarsız çalıştırma sistemi bulunan araçları hedef alıyor ve sinyal arttırıcı özelliği olan belli bir teknoloji kullanarak bu sistemi daha etkili hale getiriyorlar.

 

Alman Otomobil Kulübü (ADAC) da 237 anahtarsız giriş ve çalışma sistemi bulunan aracı test ettiklerini sadece üçü hariç diğer bütün araçların bu risk altında olduğunu duyurdu. Bu üç güvenli model ise Discovery, Range Rover ve 2018 Jaguar i-Pace olarak tespit edildi.

 

Özel cihazlar kullanan hırsızlar da araca bu yolla girerek çalabiliyor. 2018’in Mart ayına kadar İngiltere’de 2009 yılından bu yana 106 bin araç çalındı. İngiltere Motor Üreticileri ve Satıcıları Birliği Başkanı Mike Hawes “‘sektörün bu suçları çok ciddiye aldığını ve yeni araçların hiç olmadığı kadar güvenli olduğunu" söyledi. Hawes “Suçlular araç çalmak için her zaman yeni yollar bulacak. Bu hiç bitmeyen bir savaş. Üreticiler çok daha karmaşık güvenlik özellikleri için yatırıma milyarlar harcıyor. Araçları çalmayı sağlayan cihazların açıktan satışının durdurulması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Son Güncelleme : 30 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo