Robot valeler iş başında

Ototeknikveri     30 Ocak 2019 11:37

Londra’daki Gatwick havaalanında yakında otonom tobotların otomobilleri park yerlerine sürükledikleri gelişmiş bir park sistemi denenmeye başlanacak.

Robot valeler iş başında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CNN Business’ın haberine göre, bu robotlar otomobilleri kaldırarak arkalarındaki geniş yatağa yerleştirecekler ve bu şekilde boş park yerlerine götürecekler.

 

Gatwick havaalanı robotik park sisteminin mevcut park yerlerine daha fazla araç park edilebilmesini sağlayacağını umuyor.

 

Robotlar Stanley Robotics adında bir firma tarafından üretilecek. Aynı robot valeler daha önce Fransa’da Charles De Gaulle ve Lyon havaalanlarında da test edilmişti.

Süreç nasıl işleyecek?

Gatwick havaalanının testi üç ay sürecek ve 170 geleneksel park yeri robot valelerin araçları koyabileceği 270 park noktasına dönüştürülecek. Kullanıcılar araçlarını sekiz kabinden birisine götürerek park yeri için rezervasyon yapacak ve araçlarını burada bırakacak. Daha sonra robot valeler araçları alarak park yerlerine taşıyacak.

 

Robotlar tüm kullanıcıların uçuş bilgilerine sahip olacak ve yolcu uçaktan indiğinde aracı kabine geri götürebilecekler.

Nisan ve Ağustos ayları arasında mevcut park alanlarında gerekli tüm düzenleme ve geliştirmeler yapılarak robotların kafasını karıştırabilecek sokak lambaları ya da yoldaki çukurlar gibi tüm engeller kaldırılacak.

Son Güncelleme : 30 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo