Tesla'nın elektrikli kamyonu bu yıl geliyor

Ototeknikveri     31 Ocak 2019 07:48

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, firmasının bu yıl içinde piyasaya elektrikli kamyon sürebileceğini söyledi.

Tesla'nın elektrikli kamyonu bu yıl geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmada bir toplantı sırasında konferans çağrıda konuşan Musk, "Aracı bu yaz piyasaya sürebiliriz. Oldukça benzersiz, bugüne kadar eşi görülmemiş bir araç olacak" dedi.
 

Haziran 2018'de söz konusu araçla ilgili bazı bilgiler veren Musk, aracın çift motorlu dört çeker olduğunu ve "çılgın bir tork ve süspansiyona" sahip olduğunu söylemişti. Musk ayrıca, aracın "kendi kendine paralel park yapabileceğini ve 360 derece görüş açısına sahip kameraları olacağını" belirtirken, aracın jeneratöre ihtiyaç duymadan "bütün gün çalışabileceğini" de ekledi.
 

Musk, ayrıca 4 Ocak'ta, Model Y prototip üretiminin 2020'de başlayacağını ve resmi duyurunun bu yıl içinde, büyük olasılıkla Mart ayında yapılmasını onayladı.
 

Marketwatch'un haberine göre, Model Y, Model 3'e göre daha yüksek olacak, daha fazla bagaj kapasitesiyle gelecek, ayrıca tek şarjla 500 km'ye kadar yol kat edebilecek. Aracın 3.5 - 5.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabileceği belirtilirken, haberde Model Y'nin otonom bir sisteme sahip olabileceği iddiaları da yer aldı.
 

Model Y, Çin piyasası için Tesla'nın Şangay'da bulunan Gigafactory 3 fabrikasında üretilecek. Musk, Model Y'nin 2020 yılında bir "üretim devrimine" yol açacağını ekledi.

Son Güncelleme : 31 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo