Volkswagen MEB platformunu rakipleriyle paylaşabilir

Ototeknikveri     31 Ocak 2019 10:28

Volkswagen’in elektrikli MEB mimarisini Ford’un yanı sıra başka firmalarla da paylaşmak üzere görüşmelere devam ettiği öğrenildi.

Volkswagen MEB platformunu rakipleriyle paylaşabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen strateji yöneticisi Michael Jost, Alman Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, “Elektrikli otomobiller için kullanılan modüler sistemimiz (MEB) sadece Volkswagen Grubu için değil, başka firmalar için de standart olabilir. Bu konuda rakiplerimizle ileri düzeyde görüşmeler yürütüyoruz.” dedi.

 

Volkswagen ilk etapta ticari araçlara odaklanacak bir ortaklık için Ford ile anlaştığını zaten duyurmuştu. Ford gelecekteki elektrikli modelleri için MEB mimarisinin lisansını almayı da değerlendiriyor.

 

Jost ayrıca Volkswagen’in bu yıl sonuna doğru üretime girecek ID hatchback modelinin ardından daha uygun fiyatlı bir giriş seviyesi elektrikli otomobil de çıkartacağını açıkladı. Yönetici, “2023’ten itibaren ayrıca T-Roc ile aynı boyutlarda bir elektrikli model çıkartacağız, bu modelin fiyatı 20.000 euro’yu geçmeyecek.” dedi.

 

Volkswagen’in elektrikli model atağı kapsamında MEB mimarisi kullanan 27 elektrikli model 2022 yılının sonuna kadar piyasada olacak. Bunlardan ilki 2020 yılında bayilere ulaşacak ID hatchback olacak. Yeni elektrikli model 300 km’nin üzerinde menzille gelecek.

Son Güncelleme : 01 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo